Wampanoag Sobaheg (stoof uit 1623)
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.
Voor oudejaarsdag 2007 wil ik 'pasta met everzwijn' maken. Naar verluidt een tipico Toscaans gerecht. Ik heb meerdere recepten gevonden. … Lees meer
Tja. Daar zit je dan met een technisch deel. De rug van een everzwijn. Een kilootje of vier, vijf. Maar oh, wat was het heerlijk.
Riet en Sjako waren hier eten en ik heb dit gemaakt. Het was smaakzaam. Gegeten met gebakken aardappels en rabarbermoes.
Verdraaid lekker: hazepeper met roquefort, volgens een beproefd recept van De Echoput. Maar of dat marineren nu echt noodzakelijk is?
Het vlees van langzaam gegaarde hazenbouten in een saus van tomaat, wortel en bleekselderij maken een Italiaanse hazenpeper. Eten met brede lintpasta: pappardelle. Rest de vraag: wat is de zin van marineren?
Bij de onderhandeling heb ik tevens één everzwijn bedongen. Op dat moment was de jacht erop nog niet geopend. Kort erna stond dit recept in De Volkskrant.
Konijn met olijven en pijnboompitten. Uit het Slow Food-kookboek. Slower kan dus niet. En daarbij gesmoorde aardperen met tomaat en ui.