Walnotenpaté

bron: Elle eten
50 gr. boter; 25 gr. ui, gesnipperd; 50 gr. bloem; 175 ml. water; 150 gr. walnoten, fijngehakt; 1 theel. tijm; 2½ theel. tomatenpuree; peper & zout; 1 theel. citroensap

Verhit de boter en fruit in plm. 3 minuten de ui. Voeg de bloem toe en bak het mengsel – roerend – op laag vuur nog eens een minuut of twee. Neem de pan van het vuur. Voeg het water toe, roer het door en breng het weer aan de kook. Kook en roer tot het een stevige pasta is. Roer de noten erdoorheen, net als de tijm, tomatenpuree en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Klaar is kees.

14 januari 2007
Uit de garage van Leewis in Veenendaal. Zie ook veldsla met biet en gorgonzola.

OPMERKINGEN
Het is natuurlijk geen echte paté. Maar wel lekker. Met stokbrood serveren.

Plaats een reactie