Veldsla met rode biet

bron: Elle eten
4 porties veldsla; 1 sjalot, gesnipperd; 150 gr bietjes, gekookt, geschild en in kleine blokjes; 4 eetl. mayonaise; 2 eetl. yoghurt; 1 eetl. balsamico-azijn; 1½ theel. grove mosterd; 1½ theel. suiker; 200 gr. gorgonzola; peper & zout

Was de sla en selecteer de goede bladeren. Meng de mayonaise, yoghurt en balsamico-azijn. Breng op smaak met peper & zout, mosterd en suiker.
Plet ¼ van de kaas met de vork en roer het door de saus.
Schik de sla op de borden. Meng de bietjes met de sjalot en leg dit midden op de sla.
Plet de rest van de kaas en verdeel dit over de borden.

14 januari 2008
Leewis in Veenendaal is een uistekende garage. Al is het alleen maar omdat ze een leestafel hebben die nu eens niet uit louter autobladen bestaat. Haast integendeel: tussen iets van vijfentwintig bladen heb ik twee autobladen gezien, denk ik. Dat maakt het wachten op een nieuwe uitlaat nog dragelijk. Elle Eten lag er ook tussen. Met dit recept.

19 januari 2008
Gemaakt als voorgerechtje voor Petra en Willem. Uitstekend!

OPMERKINGEN
1)    De aangegeven hoeveelheid gorgonzola is nogal veel, net als de dressing.
2)    Dien de saus er apart bij op, per bord in een klein kommetje of eierdop;
3)    Als het een voor- of tussengerecht is: een stuk geroosterd brood erbij serveren.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.