Wilde en getemde groentenvoorgerecht

Wilde gemengde sla met courgette-snijbietpaté en tekst 1037x691

Feestje van smaken


24 juli 2014

We hebben een Eetbare Siertuin waarin allerlei “onkruiden” ook mogen blijven groeien (hondsdraf, paardenbloem, schapenzuring, wilgenroosje, knopkruid, look zonder look, teunisbloem, weegbreeën en meer). Groenten die we niet meer eten, die niet in de supermarkt liggen. Groenten die over het algemeen beduidend meer voedingswaarde hebben dan de gecultiveerde gewassen. (Lees dit boek.)

De wijze waarop de stengelsla was bereid door Emile van der Staak, tijdens het veganistisch diner de zondag ervoor, maakte dat ik het zo snel mogelijk zelf wilde uitproberen. Wat is een betere gelegenheid dan als er negen vrienden komen mee-eten? Het is leuk zo’n feestje van smaken te presenteren. En ja, met wat mozzarella dir bufala.

Het bord is besprenkeld met goede olijfolie, een balsamico-vijgen azijn en peper.De stengelsla (celtuce) is geschild en in plakjes gesneden en toen gekonfijt in arachideolie. Het recept voor de paté vindt u hier. Andere plantbeschrijvingen die momenteel (27 juli 2014) op onze website staan zijn: rucola, sla, hertshoornweegbree.

 

Plaats een reactie