Witte bonen salade

fikse hoeveelheid grote gedroogde witte bonen (nacht laten weken); 3 roma tomaten; 10 zwarte (of groene) olijven z. pit; 1 zoete ui; 2 eetl. gehakte peterselie; 4 eetl. olijfolie; 1 teen knoflook; 1 eetl. citroensap; 2 eetl. sherryazijn; 1 theel. mosterd; vers gemalen peper; zout; evt. tonijn uit blik; evt. slabladen.

Bonen in koud water met groentebouillon opzetten. Een dik uur laten koken. Afkoelen. Ontvel de tomaten, verwijder de pitten en snij ze in kleine stukjes. Snij de olijven in ringetjes. Snij de zoete ui in dunne ringen of halve ringen. Pers de knoflook. Meng eerst de olijfolie, mosterd, sherryazijn, citroensap, knoflook en peterselie tot een dressing. Meng daarna alles in een schaal. Naar smaak peper en zout. In de koelkast.

9 juli 2005
Als bijgerecht bij de barbecue.

OPMERKINGEN
De rest daags erna als maaltijd op een bed van sla met tonijn erover gegeten. Eventueel met schijfjes citroen opdienen.

Plaats een reactie