Wortelhummus

bron: Hugh Fearnley-Whittingstall

250 gr wortels, schoon, in stukken van ca. 5 cm; olijfolie’; 2 tenen knoflook, geperst; 1 eetl citroensap; wat rasp van de citroenschil; tahin; ½ theel komijnzaad; ½ theel korianderzaad; peper & zout

Met rauwe wortels gaat het niet. Bij voorkeur de wortelstukken beetgaar stomen. En anders koken. Of in de oven een half uurtje in een braadslee. Flink uit laten dampen en lekken. En natuurlijk helemaal af laten koelen.

Bak vol. Dagenlang plezier van.

Rooster de zaden in een droge koekenpan. Vijzel ze vervolgens klein. Wij vermalen ze (zie dit).

Neem een keukenmachine. (Een staafmixer moet uiteindelijk ook werken.)
Laat de machine de wortels met de kruiden fijndraaien, onder het draaien voegt u de knoflook, olijfolie en tahin toe. Eigenlijk is dit gewoon naar smaak. Dus stop af en toe, proef, en draai door met wat extra kruiden of tahin. Of olie.
Tenslotte de citroen en wat rasp. En peper en zout als de finishing touch.


24 maart 2017
Onderdeel van een uitgebreid maal. We hadden gebakken makreel met een schep van deze hummus, maar ook gekookte kievitsbonen en… uh….


OPMERKINGEN
In het originele recept zit er ook nog honing door en sap van een halve sinaasappel. Maar geen citroenrasp.
In plaats van de zaden kunt u ook poeder gebruiken.

Plaats een reactie