Neem een stevige pan en smoor de ui op middelhoog vuur glazig. Voeg de paddenstoelen toe en knoflook – indien u look-zonder-look gebruikt, dit blad later samen met het zevenblad toevoegen. Voeg de aardappelblokjes toe en roerbak een paar minuten. Doe dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook totdat de aardappelblokjes ongeveer gaar zijn. Doe dan het blad er in. Kook nog vijf minuten en pureer. Doe er een scheutje kookroom in en breng op smaak met peper en zout.
13 april 2014
Henk en Andette eten mee. De “zevenblad-akker” in onze Eetbare Siertuin ziet er uitnodigend groen uit, dus ik heb deze soep als voorgerecht gemaakt. Ze waren flink aan het raden wat het was. Ik had Parijse grotchampignons in de soep gebruikt en ze vroegen zich af of er spek in zat. Neen.
17 april 2014
We hebben vijf mee-eters.
“Heerlijke soep,” zeiden ze. “Wat is het?”
Arwen had het goed, ze zei “Vast en zeker iets met brandnetel, zevenblad en zo.”
Zevenblad pesto is ook één van mijn favorieten. Ik maak het met een handjevol walnoten (er blijft altijd wel wat over na de visite).