Zevenbladsoep

bron: Internet
1 grote ui, geschild en klein gesneden; 2 tenen knoflook, gesneden (of een handvol look-zonder-lookblad); 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes; 50 gr bruine champignons, wat klein gesneden; 2 fikse handen vol zevenblad, goed gewassen en grof gesneden; 1 liter groentenbouillon; scheut olijfolie; scheutje kookroom, peper en zout. En optioneel nog ander groen, als bijv. brandneteltoppen

zevenbladsoep 2Neem een stevige pan en smoor de ui op middelhoog vuur glazig. Voeg de paddenstoelen toe en knoflook – indien u look-zonder-look gebruikt, dit blad later samen met het zevenblad toevoegen. Voeg de aardappelblokjes toe en roerbak een paar minuten. Doe dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook totdat de aardappelblokjes ongeveer gaar zijn. Doe dan het blad er in. Kook nog vijf minuten en pureer. Doe er een scheutje kookroom in en breng op smaak met peper en zout.

13 april 2014
Henk en Andette eten mee. De “zevenblad-akker” in onze Eetbare Siertuin ziet er uitnodigend groen uit, dus ik heb deze soep als voorgerecht gemaakt. Ze waren flink aan het raden wat het was. Ik had Parijse grotchampignons in de soep gebruikt en ze vroegen zich af of er spek in zat. Neen.

17 april 2014
We hebben vijf mee-eters.
“Heerlijke soep,” zeiden ze. “Wat is het?”
Arwen had het goed, ze zei “Vast en zeker iets met brandnetel, zevenblad en zo.”

Opmerkingen
Op 17 april zonder champignons gemaakt. Vergeten. Geen knoflook gebruikt, wel brandneteltoppen.

1 gedachte over “Zevenbladsoep”

  1. Zevenblad pesto is ook één van mijn favorieten. Ik maak het met een handjevol walnoten (er blijft altijd wel wat over na de visite).

    Beantwoorden

Plaats een reactie