27 april 2024 – Wandeling langs heilzame wilde voorjaarsplanten met Wendy Grobben

 17,50

Op voorraad

Beschrijving

Een wandeling langs wilde heilzame planten

Wist je dat wilde planten die in het voorjaar groeien precies de juiste eigenschappen hebben voor een reinigende voorjaarskuur voor je lijf?

Planten en mensen hebben een eeuwenoude band. Toen wij vroeger uit onze winterrust tevoorschijn kwamen, stonden de eerste voorjaarsplanten ons al op te wachten. In deze planten zat alles wat we nodig hadden om weer op gang te komen. De inhoudstoffen in wilde voorjaarsplanten hebben namelijk een reinigende werking, wat ons lichaam op dat moment nodig heeft. Alsof ze voor ons gemaakt zijn. Of zou het andersom zijn? Hebben wij ons aangepast aan de wilde planten die in onze omgeving groeien?

Wandel mee op 27 april 2024 van 13.30-15.30 uur in de Tuinen van MergenMetz en ontdek welke planten nu goed voor je zijn. Na afloop stel je een eigen voorjaarsmix samen en proef je een wilde voorjaarspesto.

heilzame kruidenWendy Grobben is herborist en ecologisch tuin ontwerpster. Ze woont niet ver van ons, in het prachtige gebied van het Binnenveld. Ze heeft bij De Tuinen van MergenMetz al vaker haar deskundigheid en hulp geleverd, onder andere bij het her-ontwerpen van onze herboristentuin. Ze schreef ook artikelen op onze site. Wendy is een wandelende encyclopedie als het gaat om kruiden en hun werking, en ze kan ontzettend fijn vertellen. Dus grijp je kans en maak kennis voor een vriendenprijsje.

Programma:

  • 13.30 Ontvangst met water, koffie of (kruiden) thee met iets lekkers erbij.
  • Korte kennismaking met elkaar, met Wendy, en met De Tuinen van MergenMetz.
  • Introductie met het proeven van een bittere plant en de uitleg over de werking van deze smaak op ons systeem, met een kort kijkje terug in de historie.
  • Wandeling door De Tuinen van MergenMetz langs de geneeskrachtige planten van het voorjaar. Bij verschillende planten wordt een uitleg gegeven. Kleine blaadjes worden geplukt en geproefd, en blaadjes bewaard voor na de wandeling.
  • Na de wandeling wordt er nog samengevat wat de revue gepasseerd is aan de hand van de meegebrachte blaadjes en een tekening van het menselijk lichaam.
  • Iedere deelnemer kan een zakje kruidenthee van voorjaarskruiden mengen met door Wendy meegebrachte (gedroogde) kruiden.
  • Ook wordt er een wildpluk-pesto geproefd.
  • Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen, Wendy werkt graag zo interactief mogelijk!

We ontvangen je graag in onze mooie serre en open keuken. Daar zal de workshop ook plaatsvinden; bij mooi weer buiten. Sowieso is de wandeling natuurlijk buiten, ook bij slecht weer, dus houd daar rekening mee qua kleding.

Deze workshop wordt georganiseerd op de eerste zaterdag in 2024 dat onze tuin ook open is voor bezoek. Dat betekent dat je ook eerder zou kunnen komen om bijvoorbeeld in de ochtend aan te sluiten bij onze (gratis) algemene rondleiding door de Tuinen. En dan eet je daarna bij ons gezellig een broodje. Lees hier meer over de Open Tuin op 27 april.

Datum: 27 april 2024 (zaterdag)
Tijd: 13.30 – 15:30 uur (met uitloop tot 16 uur).
Locatie: De Tuinen van MergenMetz (zie contact)
Aantal: Maximaal 10 deelnemers (en minimaal 4) dus boek snel.
Prijs € 17,50 p.p.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “27 april 2024 – Wandeling langs heilzame wilde voorjaarsplanten met Wendy Grobben” te beoordelen

Andere suggesties…