Dwalen met Smaak kan elke vrijdag en zaterdag als we geopend zijn
Eens een andere, leuke manier van een tuin bezoeken. Aan de hand van recepten en een kaart dwaalt u door de moestuin en Eetbare Siertuin. U vindt en ziet de planten op hun standplaats en op het moment in het seizoen; zien hoe en waar de ingrediënten groeien. Dwalen met Smaak is een uniek concept, geïntroduceerd tijdens de Open Ecotuin 2015.
Praktische informatie & kosten
Dwalen is niet verplicht, u kunt ook ‘gewoon’ langs komen. Maar dwalen is wel leuk.
Het begeleidende receptenboekje met kaart, Dwalen met Smaak, kost vijf euro (€ 5). En dan heeft u gelijk een collectors item, een uniek grafisch werk met een beperkte oplage.
U kunt komen Dwalen op de dagen dat we open zijn; kontroleer tijden hier. Het boekje koopt u terplekke.
Roodkapje ontmoet Kleinduimpje
Zo noemde grafisch kunstenaar Annita van Betuw haar idee. Want wie gelooft er nu dat Roodkapje door het bos naar oma ging, zonder iets te plukken? En hoe overleefde Kleinduimpje het met zinn broers dagenlang in het donkere bos, voor ze bij de reus aan kwamen?
Dwalen door de tuin
Plukken is er helaas niet bijPlukken is er helaas niet bij; sommige groenten zijn nog te jong om te oogsten en bovendien zijn onze tuinen er met name om u nieuwe, vrij onbekende en in onbruik geraakte gewassen te tonen. Niet voor productiedoeleinden.
Uniek receptenboekje
Het handgebonden receptenboekje is een grafisch hoogstandje. Alles moet precies op de juiste hoogte zijn gedrukt en gebonden om de ingrediënten aan de juiste plek op de kaart te koppelen. Zeven recepten kunt u volgen. Met “wilde” groenten en met cultuurgewassen.
Ga zelf ook op expeditie en maak thuis de recepten.