Dwalen met Smaak

Dwalen met Smaak kan elke vrijdag en zaterdag als we geopend zijn

Eens een andere, leuke manier van een tuin bezoeken. Aan de hand van recepten en een kaart dwaalt u door de moestuin en Eetbare Siertuin. U vindt en ziet de planten op hun standplaats en op het moment in het seizoen; zien hoe en waar de ingrediënten groeien. Dwalen met Smaak is een uniek concept, geïntroduceerd tijdens de Open Ecotuin 2015.

Praktische informatie & kosten
Dwalen is niet verplicht, u kunt ook ‘gewoon’ langs komen. Maar dwalen is wel leuk.
Het begeleidende receptenboekje met kaart, Dwalen met Smaak, kost vijf euro (€ 5). En dan heeft u gelijk een collectors item, een uniek grafisch werk met een beperkte oplage.
U kunt komen Dwalen op de dagen dat we open zijn; kontroleer tijden hier. Het boekje koopt u terplekke.

Dwalen met Smaak - 2 - 850x567
De Eetbare Siertuin. De zeekool bloeit wit en de dieprode lupines zijn de nutsplanten. Lupines leggen stikstof vast. Voedsel voor de andere planten.
moestuin

De moestuin, met op de voorgrond veelkleurige snijbiet, daarachter koolrabi, palmkool. filderkraut en ertussen agastache (dropplant) om met hun geur het koolwitje op een dwaalspoor te brengen.

Roodkapje ontmoet Kleinduimpje

Zo noemde grafisch kunstenaar Annita van Betuw haar idee. Want wie gelooft er nu dat Roodkapje door het bos naar oma ging, zonder iets te plukken? En hoe overleefde Kleinduimpje het met zinn broers dagenlang in het donkere bos, voor ze bij de reus aan kwamen?

Dwalen door de tuin 

Dwalen met Smaak - plattegrond - wilde groentenrisotto
Aan de hand van het recept voor ‘wilde groenten-risotto’.
Dwalen met Smaak - 1
Bij de ingrediënten – planten – liggen de stenen met een nummer.

Plukken is er helaas niet bijPlukken is er helaas niet bij; sommige groenten zijn nog te jong om te oogsten en bovendien zijn onze tuinen er met name om u nieuwe, vrij onbekende en in onbruik geraakte gewassen te tonen. Niet voor productiedoeleinden.


Uniek receptenboekje

Het handgebonden receptenboekje is een grafisch hoogstandje. Alles moet precies op de juiste hoogte zijn gedrukt en gebonden om de ingrediënten aan de juiste plek op de kaart te koppelen. Zeven recepten kunt u volgen. Met “wilde” groenten en met cultuurgewassen.
Ga zelf ook op expeditie en maak thuis de recepten.

Receptenboekje - wilde groenten risotto 850x547

Receptenboekje - kaart


Plaats een reactie