2017 Sint Jan – Marion de Kort

Sint-Jan is het jaarlijks evenement bij MergenMetz, want rond Sint Jan is het een belangrijk moment voor de natuur en in de tuin: Sint-Jansuien, Sint-Janskruid, groene walnoten voor likeur of om in te maken worden geoogst enzovoorts.

Klik hier voor een overzicht van Sint Jan op 24 juni 2017

Wat kunnen we eten uit de natuur?

Marion de Kort is een fenomeen als het gaat om eetbare wilde planten.Wildplukken is of misschien was een hype. De essentie ervan is dat we in de natuur heel wat gezonde eetbare planten vinden. Wij, zeker in Nederland, hebben ons gefocust op get aanbod van de supermarkt en groenteboer en zijn in twee generaties vergeten wat we allemaal kunnen eten. Bovendien zijn wilde planten vaak vele malen gezonder dan doorgekweekte groenterassen.


13:00 uur Lezing en rondleiding

Om 13:00 uur verzorgt Marion de Kort een voordracht van ca. 45 minuten (beperkt plaats, meldt u alvast aan per e-mail o.v.v. lezing Marion de Kort en vermeldt het aantal personen. Aansluitend gaat Marion met u door de tuin. Want ook in onze Eetbare Siertuin en verder op het erf, staan heel veel eetbare wilde planten.

Uiteraard zijn deze dag haar boeken te koop en wil Marion deze ook graag signeren.


Boeken

We kennen Marion eigenlijk al van 2012 of 2013. Toen we de Eetbare Siertuin aanlegden maakten we driftig gebruik van het Duitse Essbare Wildpflanzen. Via Facebook kwamen we in contact met Marion, die vertelde dat ze dit boek aan het vertalen was.
In augustus 2014 verscheen van haar hand Eetbare Wilde Planten – een geweldige hertaling van het Duitse boek. Marion had de alpine planten eruit “gewied” en onze kustplanten erbij geplaatst. En de Nederlandse Rode Lijst met bedreigde planten toegevoegd. Zie onze recensie.


 

Eind 2016 verscheen van haar hand Eetbare Wilde Planten – Leer koken met de natuur, want, zeg nu eerlijk, wat doe je met hondsdraf en hoe gezond is dat? Ennuh…. welke werkzame stoffen zitten er in? Zie onze recensie.


Over Marion
Marion de Kort heeft oorspronkelijk natuurgeneeskunde en homeopathie gestudeerd. Ze vroeg zich af waarom ze wilde planten alleen als (natuurlijk) geneesmiddel voor de zieke mens benutte? Heel veel wilde planten zijn namelijk eetbaar. Was het niet ‘handiger’ om ze te gebruiken als voedingsmiddel? En dat meteen als ziektepreventie?

Plaats een reactie