Bedankt Letta

We hebben nu drie keer meegedaan aan Hex en we komen er graag. Eerder vertelden we over het familiegevoel dat onder elkaar groeit. De graaf Ghislain en Letta hebben zich tientallen jaren ingezet om er zo’n groot succes van de maken. Het is natuurlijk een directe en ook indirecte inkomstenbron voor het landgoed, dat, zoals zo veel prachtige landgoederen in Europa, nieuwe wegen zoekt om zich in stand te kunnen houden (lees dit boek).

Zaterdagavond 11 september 2022, 19:00 uur, was het afscheid van Letta, die dertig jaar lang twee keer per jaar samen met de graaf het tuinevenement heeft getrokken. Alle standhouders hadden zich verzameld.

Verhuizen?

De graaf vertelde dat ze in 1992 op zoek waren naar iemand die hen kon bijstaan bij het organiseren. Een kennis noemde de naam van Letta.
“Maar zij woonde in Nederland,” zei de graaf “en zij zou moeten verhuizen, vonden wij. Letta weigerde. En toen spraken we af dat ze het een jaar op proef zou doen. Het werden er dertig.” En hij haalde een van de eerste festivals, aan waarbij zeventig mensen kwamen en vijftig standhouders waren. Maar nu is dat helemaal anders – wij prijzen de aanpak, de selectie van standhouders en vooral dat er geen busladingen dagjesmensen komen, wat helaas wel bij andere evenementen het geval is.

Peter Bauwens (wie kent hem niet van De Nieuwe Tuin) sprak Letta namens de standhouders toe en overhandigde namens ons allen het cadeau: een halsketting en armband. Elders op het terrein was, rond een torentje een Lettaperk ingericht. En zo zal ze nog jaren op Hex voortleven.

vlnr Peter Bauwens, gravin Stéphanie en graaf Ghislain die fotografeert of filmt
Letta toont het cadeau van de deelnemers aan de deelnemers

Is het waar?

Stopt ze echt? Want Letta bemoeit zich nog met de voorbereidingen voor het evenement in juni 2023.
“Ik houd er pas eind 2022 mee op. De voorbereidingen voor juni 2023 moeten in november gereed zijn.” Zou ze echt kunnen loslaten? Wij betwijfelen het 🙂

Hoe wij ooit op Hex terecht zijn gekomen? Ik herinner mij een aantal uitnodigingen die ik vriendelijk doch resoluut had afgewezen. Toentertijd was het een doorgeslagen hobby, met de komst van Maartje en Gerhard (en hun dochters) als erfgenoten, zijn we in een andere fase terechtgekomen. Een ontzettend leuke fase. Toen de graaf en Letta medio 2021 een bezoek brachten aan De Hessenhof in Ede, kwamen ze ook bij ons langs. En dat was leuk; hoe je het ook wendt of keert, dat schept meteen een band.

Plaats een reactie