Een ontzettend basic paté. Hak het vlees en draai het door de molen. Meng alles behalve de repen spek goed door elkaar. Test de smaak door een eetlepel massa in een koekenpan te bakken. Het mag best wel hoog in de smaak zijn, want koude gerechten zijn eerder flauw dan warme.
Bekleed de schaal met spekvet en vul ‘m. Zet in de oven. Zie verder het overkoepelende artikel ‘Paté maken’.
Variaties
De essentie is dat de verhouding varkenslever – vlees ongeveer gelijk moet zijn. Daar kan mee worden gespeeld!
Dille en witte wijn
Dat van die gepekelde spel of verse speklappen snap ik niet helemaal. Ik heb varkensgehakt, gemaakt van de buik (dus speklappen) van ons eigen varken gebruikt. Met dille.
Fijn en zacht van smaak.
Tijm, majoraan en witte wijn
Idem als hierboven.
Goed!
Tip
Het is mij overkomen dat door wat extra drank o.i.d. toe te voegen de paté uit de smaak vloog, wat “bitterder” werd. Een schepje suiker doet wonderen.