Chocoladediner bij De Kookplaats

Chocolade heel anders. Maak kennis met spannende en verrassende smaakcombinaties. Op donderdag 2 december aanstaande verzorgt De Kookplaats in Arnhem een compleet chocoladediner. Geen maaltijd bestaande uit tabletten, flikken en bonbons, maar fraaie vlees-, vis- en groentegerechten bereid met cacao en chocolade.

chocoladediner.jpg

Chocolade staat nu al enige tijd in het centrum van de belangstelling. En dan gaat het, zeker dezer dagen, om tabletten en letters van zogenaamde fairtrade chocolade van de grote merken als Verkade, Albert Heijn, Milka, Côte d'Or. Voor de kenners is dit echter de onderkant van de markt; vergelijkbaar met de huiswijnen van de buurtsuper. En er kan zo veel meer met chocolade dan een stuk reep afbreken en opeten. Dat geldt zeker als we het over de betere chocolade hebben.

Zoet zuur, puur en rauw

Henk Hilvering van De Kookplaats zegt: "Wat wij voor ogen hebben, is ons eten op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met een aantal soorten chocolade. Van zuur tot zoet van puur tot rauw. En daarvoor gebruiken we de allerlei verfijnde chocolades van Chocoweb." Dan mijmert hij het over het menu van 2 december. Over chocolade met kaas en walnoot. Of een amuse met wilde zalm en pistachenootjes en nibs (brokjes uit de kern) van rauwe cacaobonen.  Misschien ook wel taugé in oestersaus en koriander met eend en chocolade. Of gevulde haas met rozemarijn, spinazie en dadelstroop met chocolade.
"Het wordt een viergangendiner met bijpassende wijnen. Dat staat in elk geval al vast," zegt Henk. En voor de rest? Laat u verrassen!

De Kookplaats is sinds een half jaar gevestigd op Arnhems-Buiten, het voormalige KEMA-terrein. De deur is om 18:30 uur open en om 19:00 uur begint het diner. De kosten bedragen € 45. U moet vooraf reserveren, bij voorkeur via www.kookplaats.com. Iedereen die de bon van de website print en na afloop inwisselt, ontvangt een bijzonder tablet chocolade om mee te nemen.

Plaats een reactie