Drie nieuwe adressen voor olijfolie

Voor de puike biologische olijfolie van het landgoed en heerlijkheid Dominio Vale do Mondego hebben we weer een drietal nieuwe verkooppunten erbij. Eindelijk ook in Noord-Holland. 

Van biologisch-dynamische landbouw

Drie nieuwe adressen - tak.jpgIn februari 2010 hebben we in een opvlieging besloten de olijfolie van het Portugese landgoed Dominio Vale do Mondego in Nederland te gaan verkopen. Een zeer mooi landgoed, grotendeels in een natuurreservaat. (Klik maar op de link.)

Eerst pakweg 650 liter, in 2011 iets van duizend en nu hebben we de hele oogst – die overigens gering was. Maximaal zal het rond de 2500 liter zijn. Bij olijven wisselt de opbrengst om het jaar.
 

De nieuwe verkooppunten zijn:

Duiven

De Horsterhof

Bunschoten

Eemlandhoeve

Egmond a/d Hoef

Klompenhoeve

olijfolie - 3 flessen naast elkaar 400x600Alle verkoopadressen staan in onze webwinkel. Het is ons streven alle olie via mooie, eerlijke winkels te verkopen. Maar zolang dat nog niet is, staat de olie ook in onze webwinkel. Enkele adressen verkopen in een eigen fles dan wel met de taptank.

Uitmuntende olie

Drie nieuwe adressen - bomen slaan.jpgDe olie wordt door ieder die ze heeft geproefd geroemd. Ze is handgeplukt en koudgeperst, d.w.z. de temperatuur komt niet boven de 27 graden Celsius. De zuurgraad is laag en daardoor nauwelijks of geen oxidatie.

Proef het verschil! Op 14 april 2012 van 11:00 – 16:30 uur staan we hoogst persoonlijk bij Buys& Ko in Wageningen.

De olijfbomen groeien op een noordhelling tussen de 600 en 700 meter hoogte. Daar is het een evenwichtig klimaat; de bomen groeien gestaag en de temperatuursschommelingen zijn geringer dan wanneer ze bijvoorbeeld pal zuid staan. Dat komt de kwaliteit ten goede. 

2012 vs 2011

Drie nieuwe adressen - met de hand lezen.jpgTer voorbereiding van de proeverij bij Buys vergeleken we in klein comité de nieuwe oogst met die van een jaar geleden. De verschillen zijn gering. Ook de grassigheid is gebleven als ook het pepertje bij de 'afdronk'. De enige nuance die zou kunnen worden aangebracht is dat de 2012-olie nog ietsje citrus in de smaak heeft en wat luchtiger lijkt te zijn.

Plaats een reactie