Eten & drinken

De culinaire ziel van Nederland

Aangenaam verrast! Eddie Niesten schreef een intrigerend boek over ons eetgedrag, onderbouwd met heel veel recepten. Geen culinaire hoogstandjes die bij de edellieden op tafel kwamen, neen, juist datgene dat we vroeger en soms nu nog steeds thuis bereiden en onze disgenoten voorschotelen. Het is wat we eten, het is wat onze ziel voedt.

De macht over ons eten in kaart gebracht

Op 10 januari 2017 verscheen in Duitsland de Konzernatlas 2017. Het laat klip en klaar zien waar zich de macht in de agrarische en voedselindustrie bevindt. Milieu- en ontwikkelingsorganisaties waarschuwen voor de enorme marktinvloed en lobbykracht van slechts enkele multinationals. Om consumenten te beschermen en de duurzaamheiddoelstellingen van de Verenigde Naties te halen, is het zaak dat de politiek deze bedrijven sterk in de gaten houdt.

Wij bezochten de BioBeurs 2017

Biologisch wint terrein. Het grootbedrijf is dominant aanwezig en het assortiment biologische producten in de supermarkten groeit en groeit. Toch is er nog steeds een speciale beurs voor de biologische sector. Van levensmiddelen tot landbouwmachines. De revolutie heeft gewonnen, het nieuwe is er misschien van af, maar een bezoek is altijd weer boeiend.

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.