Saladebijbel – elke dag een gerecht
Het is nu, begin juni, al zomers. Dus saladetijd is aangebroken. En laat er, onlangs een praktisch en inspirerend boek berstensvol salades te zijn verschenen dat Saladebijbel heet.
Het is nu, begin juni, al zomers. Dus saladetijd is aangebroken. En laat er, onlangs een praktisch en inspirerend boek berstensvol salades te zijn verschenen dat Saladebijbel heet.
Hoe ambachtelijke samenwerking tot mooie producten leidt. Op 4 april 2023 vond bij De Veldkeuken in Bunnik een bijzondere presentatie plaats van brood, bier en jenever, gemaakt met Utrechtse Blauwe.
Wij hebben een serie walnootrecepten op de website geplaatst. Wij doen namelijk mee in het project Gelderse Korte Notenketen (KNK) dat de lokale teelt en het gebruik van walnoten een duw in de rug moet geven. Zo kunnen we van dierlijke eiwitten en vetten naar plantaardige omschakelen.
Op 3 maart 2023 organiseerde Stichting Zaadgoed tezamen met Odin en De Beersche Hoeve een dag met als thema ‘Zaadvast vanuit Ketenperspectief’. Hierbij draait het om het telen van zaadvaste groenterassen en die (weer) te verkopen.
Na het geweldige Wildpluk Compendium komt Marion de Kort met het Basiskookboek Eetbare Wilde Planten. Want dat er in de natuur heel veel gezonds en lekkers te vinden is, mag duidelijk zijn. Dit boek geeft hints, tips en recepten om je op weg te helpen.
Het nieuwe boek van Regula Ysewijn is net zo bijzonder, of misschien wel bijzonderderder dan de vorige twee boeken. Het is een in alle opzichten uitermate fraai en zorgvuldig samengesteld boek. Over zoetigheden.
In het blad Science van 13 januari 2023 staan twee artikelen over insecten eten. Het lijkt erop dat daarin een oplossing voor het voedselprobleem voor mens en dier ligt en dat daarmee een beduidend geringere aanslag op de aarde en ons leefmilieu wordt gedaan.
Laura de Grave wil niet naar PlanEET B. In acht podcasts spreekt ze met mensen die vertellen hoe we op simpele wijze ons eet- en koopgedrag kunnen veranderen om PlanEET A(arde) duurzamer en mooier te maken.
Herfst en winter vormen de stoofpottentijd. Julius Jaspers deed een prachtig boek verschijnen met zo’n honderdvijftig recepten en zeer heldere uitleg. Dus hop hop, stoven!
Koken met groente op het ritme van de seizoenen. Een meer ons aansprekende ondertitel kan je niet bedenken. Het is een fraai verzorgd boek met zo’n honderd recepten en veel mooie foto’s.
De Noorse journalist Lars Kvamme schreef een bijzonder boeiend boek over de zalm. Een biografie. Normaliter wordt iets dergelijks geschreven over een overleden persoon of iemand in haar of zijn laatste levensdagen, maar nu over een vis. Die straks niet meer is.
Bomen en bossen kunnen een veel grotere rol spelen in gezonde, robuuste voedselvoorziening van de mens, wereldwijd.