Open Ecotuin trok veel bezoekers

Zaterdag 31 mei 2014 hadden wij onze Open Ecotuin. Prachtig weer, mooie stands en lekker Indiaas eten uit de tandoor-oven of taarten en koffie. Maar het ging natuurlijk om de tuinen. We telden 409 bezoekers

en ook hen geldt onze dank, want dat maakte de dag geslaagd.

Anthonetta leidt rond [1]Het initiatief voor de Open Ecotuinen komt van Velt. De van origine Vlaamse Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren die ook een groeiende Nederlandse afdeling kent. Het vindt in het eerste weekeinde van juni plaats. Dit jaar 31 mei en 1 juni.

Naast de rondleidingen in onze tuinen (moestuin, Eetbare Siertuin en Herboristentuin), waren aanwezig: Bureau Cambium, Cliquo met tandoor-ovens, Chocoweb, Eikenboom (wijn en “onze” Portugese biologisch-dynamische olijfolie), Biobrood Renkum, imker Saskia van Orsel, Herboristengilde, Amélie Bakt Taarten, Frutti Confetti en PuurKoffie. En Anthonetta van Bergenhenegouwen van Bloemen in de Tuin

, uiteraard met verkoop van (bijzondere) eetbare planten. (Wegens omstandigheden, zoals dat heet, waren Velt Nederland en Mergendise verhinderd te komen.)

Altijd mooi weer

Luieren op het gazon [2]Zo’n tussenkop is de weergoden verzoeken. Maar weergoden houden van onze ecologische tuin, zullen we maar zeggen. Onze eerste Open Ecotuin was in 2010. Na in 2009 bij andere in Nederland verkenningen te hebben uitgevoerd, sloten we ons aan. 2010 was toen mooi weer. En in 2011 was het ook mooi weer. In 2012 deden we niet mee: op dezelfde dag vond ook de Dag van het Nationale Levende Erfgoed plaats, waar we voor de bonte bentheimers moesten zijn. De regen kwam met bakken uit de lucht. 2013 Kende een koud en nat voorjaar. Met één onderbreking: de dag van de Open Ecotuin. Toen was het droog. En gisteren, 2014, was het weer ronduit stralend.

Zie de foto-impressie

 

1 gedachte over “Open Ecotuin trok veel bezoekers”

  1. Norbert en Marijke, ik denk dat ik ook wel namens Bernhard en Laetitia spreek, als ik zeg dat ook wij het een bijzonder leuke dag gevonden hebben. Mooi weer, een leuk en geïnteresseerd publiek, interessante standhouders enz. enz. Net als jullie beiden kijken we terug op een geslaagde dag!

    Beantwoorden

Plaats een reactie