Met Angélique Schmeinck op smaakexpeditie!

Binnengluren tijdens de opening.
Binnen gluren tijdens de opening.

Op 6 november 2015 opende meesterkok, auteur en tv-persoonlijkheid Angélique Schmeinck haar Smaakatelier. Daar organiseert ze nu allerlei smaakbelevingsexperimenten en workshops. Angélique is misschien we de enige artistiek aangelegde Nederlandse kok.
Ga met haar op Smaakexpeditie.

Onlangs verscheen van Neerlands smaakprofessor Peter Klosse en Angélique Schmeinck Het Nieuwe Proefboek

.


Het lijkt wel een advertorial, maar we kunnen u garanderen dat we er geen cent voor hebben ontvangen of zullen ontvangen. Het heet enthousiasme.

Smaakexpeditie - ceviche kabeljouw 1100x327

Het kost € 135 per persoon, maar dat is wel een heel unieke ervaring. En vergeet niet dat een avond uit eten bij een iets boven gemiddeld restaurant tegenwoordig ook al snel tegen de honderd euro per persoon kost. Alleen dàt gaat sluipend, prijs voorgerecht, prijs hoofdgerecht, dessert – of u kiest een verrassingsmenu – en glas voor glas komen we tot de totaalrekening.
Maar dit is vééél bijzonderderder, vinden wij.

Smaakexpeditie - atelier-2
Het spiksplinternieuwe smaakatelier.
Smaakexpeditie - atelier-1
Nog onbezoedeld. En u mag er op expeditie.

Smaakexpeditie - Makreel-rode biet4½ uur kicken

Angélique organiseert vanaf februari 2016 maandelijks unieke smaakexpedities. Dat is van 18:30 tot 23:00 uur proeven en genieten van haar culinaire creativiteit.
“In het Smaakatelier vervaagt de grens tussen ambacht en kunst,” staat op haar website. Welnu, dat klopt. Kijk maar eens wat ze tijdens de Bio Beurs deed: klik hier en dan een beetje naar onder scrollen.
“Fijnproevers en kookliefhebbers worden getrakteerd op onvergetelijke smaakcombinaties, prachtige wijnen en ‘culinair theater’. Er wordt live gekookt en gedemonstreerd.”


Smaakexpeditie - Chocolade-kersSterrenniveau

Angélique Schmeinck heeft in het verleden het restaurant De Kromme Dissel in Heelsum aan de Michelinster geholpen – dat ze nog steeds heeft en daarmee ook het restaurant dat het langst onafgebroken een ster draagt.
Tijdens de smaakexpeditie is er geen menukaart. Uw eigen smaak is de gids op deze avond. U eet en drinkt gegarandeerd op sterrenniveau.


Smaakexpeditie - Appel-ei dessert-Meer informatie?

Lees meer en boek misschien meteen op de site van Angélique Schmeinck.

 

1 gedachte over “Met Angélique Schmeinck op smaakexpeditie!”

  1. Dank je wel voor de tip voor Angélique. We hebben ons aangemeld. Wel een stevige investering, maar waarschijnlijk de moeite en geld waard.

    Beantwoorden

Plaats een reactie