De quinoa staat er fraai bij
In onze Eetbare Siertuin hebben we ook quinoa opgenomen. Het resultaat is verrassend. Door de mooie zomer?
In onze Eetbare Siertuin hebben we ook quinoa opgenomen. Het resultaat is verrassend. Door de mooie zomer?
Net zoals de bonte bentheimer is ook het schwäbisch hällisch varken een zeldzaam ras. Maar dan in Duitsland. Sinds 1988 wordt eraan gewerkt het vlees van dit dier op de nationale kaart te krijgen. Met bijzonder succes. De boeren in de wijde omgeving hebben zich verenigd in een solide verband BESH.
Onlangs verscheen een leuk, compact boek met de titel Het Grote Mosselboek. Een behoorlijke contradictie. Want ook voor een klein prijsje. En zo gauw iets de titel 'Het Complete…' of 'Het Grote…' heeft, word ik achterdochtig. Doch dit grote kleine boek over mosselen kan ik van harte aanbevelen: Weet wat je eet.
We hebben weer twee bonte bentheimer landvarkens opgehaald: gelt Aagje en een borg Harm. Met Aagje gaan we fokken.
De meest belangrijke landbouwgewassen worden potentieel bedreigd omdat in meer dan de helft van de gevallen zaad van hun wilde verwanten niet wordt bewaard.
Als seed guardian van de Heritage Seed Library ontvingen we wat zaad van deze tomaat. Om te vermeerderen. Afgelopen week oogstten we de eerste. Heel veel vruchtvlees, weinig zaad.
De vraag 'Hoe moeten we in 2050 negen miljard mensen voeden' houdt ons bezig. Het wordt gepresenteerd als een dogma. Maar er zijn ook andere geluiden. Onlangs publiceerde The Guardian een interessant artikel. En er is meer om over na te denken. Want wat is eigenlijk de essentie van de discussie?
De Australische overheid liet onderzoeken wat de tien meest gezonde bladgroenten zijn in de Pacifische regio. Kool is heel gezond, weten we. Maar er zijn nòg gezondere groenten, die wij ook in de Lage Landen kunnen eten.
Een mooi, robuust uitgevoerd kookboek met vegetarische gerechten. Auteur Jorun Verheyden is weg van groenten en dat blijkt uit de recepten. Vegetariërs hebben het niet slecht….
We zijn lid van de Heritage Seed Library (HSL) en mogen daarom elk jaar een aantal zakjes zeldzame groentezaden bestellen. Dit jaar de komkommer Dekah.
Kom uit de kast! In ieder mens schuilt oer. Dit boek van oerkok Willem ter Steeg maakt koken boven open vuur heel toegankelijk en bovendien: met veel recepten.
Sinds kort hebben we een tandoor-oven, een Indiase barbecue. We testten het en concluderen dat het leuker en beter dan een gewone barbecue is.