Plaagdierboek

Tuinieren, moestuinieren is de lust van ons leven. Het is ontspannend, het is gezond, het is mooi en lekker. En diep frustrerend als slakken of vogels de nog frisgroene zaailingen kaalvreten of uit de grond trekken. Respect voor hen die wegkijken en dit zonder enige vloek of zucht laten gebeuren. Voor de anderen, die er meer moeite mee hebben, is er dit geweldige boek.

Knolvoet

Knolvoet is een gevreesde aandoening bij kolen. Het is een parasiet die, eens u het in de tuin heeft, eigenlijk niet weg te krijgen is. Dus voorkomen is in dit geval noodzaak. Want genezen is een utopie.

Smeerwortel Bocking 14

Smeerwortel Bocking 14 is een steriele cultivar, geselecteerd en geteeld om zijn hoge opbrengst. Als veevoer maar het blad is ook een uitstekende meststof. Lees hier alles over de wonderlijke geschiedenis van de plant.

(Naakt-)slakken

Slakken, en met name naaktslakken, zijn de terroristen van de sier- en moestuin. Ze vreten zaailingen weg en grotere planten aan. Chemisch bestrijden is niet de oplossing voor de biologische tuinier, maar wat rest dan? Studenten onderzochten op verzoek van Michel Smits van Tuinderij Amelis’ Hof de mogelijkheden.