PALAVRAS Poëzie en Muziek Festival

Ze produceren uitmuntende biologisch-dynamische olijfolie. Verrukkelijke ongeloogde olijven en organiseren allerlei mooie evenementen. Dus een beetje reclame mag wel.

Uniek zomerfestival op ecologisch landgoed in de ruige natuur in Portugal, van 6 t/m 12 juli 2013

Serra da Estrela, Portugal – Op een prachtige, idyllische plek vindt deze zomer een kleinschalig en weldadig zomerfestival plaats. Een plek waar dichters, musici, schrijvers en performers samenkomen om te lezen, schrijven, voordragen, dansen en spelen.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Kleinschalig en intiem

PALAVRAS gaat over poëzie en voordrachten, akoestische muziek, meeslepende fado en singer-songwriting, verhalen en lezingen, film en boeken. En dat alles in de openlucht in de overweldigende natuur van de Serra da Estrela. Het is kleinschalig, intens en intiem. Een groep dichters, performers, musici en experts nemen u mee in intensieve workshops op verstilde plekken onder de olijfbomen, langs de rivier de Mondego, het Maluca Atelier, het panoramaterras.
MalucaElke avond zijn er performances in het Amfitheater, het Rotstheater of de Art Dôme of op het kleine podium naast het waterbassin.
PALAVRAS is een nieuw initiatief van Dominio Vale do Mondego. Een  22 ha landgoed met kunst, natuur en biologisch-dynamische landbouw. Een plek waar elk jaar een bijzonder programma met masterclasses, workshops, festivals en filosofische convivia plaatsvindt.
Rotstheater 2Op het programma van PALAVRAS staan o.a. Kira Wuck, dichter en schrijver, winnares NK slampoetry en Festina Lente (een fenomeen volgens Arnon Grunberg); Maryland aka Sjaan Flikweert, danser en dichter, maakt deel uit van Poetry Circle Nowhere, een gezelschap van performende dichters en schrijvende performers; Simon Mulder, dichter, voordrachtskunstenaar en oprichter van Stichting Feest der Poëzie ter bevordering van de vormvaste dichtkunst en klassieke voordrachtskunst; Pierik l'Istelle, danser, kunstenaar, voormalig directeur IVKO; Zé Perdigão, fado-zanger en André Varandas, pianist; Amerido Rodrigues, theaterdirecteur, regisseur, acteur en klankdichter; Leen Vermeiren, woordkunstenaar, Pessoa-specialist; Gabriel Wolf Child, singer-a+songwriter; Valentijn Steenhuis, musicus, componist; Cato Fluitsma, kleinkunstenaar, accordeonist; Tim Vandyke Ewbank, schrijver, journalist, biograaf.

 

Samenspel

Rivier Mondego - keienDe week is een bijzonder samenspel van ontmoeting, aanschouwing, artistieke ontplooiing, genieten, ontspanning. Elke dag is er een keuze aan workshops, wandelingen, lezingen. Ontbijt, lunch en diner worden op het terras geserveerd, met uitzicht op de groenen vallei en de bergen. Op het avondprogramma staat elke avond een nieuw en verrassend programma met performance, muziek, dans en voordrachten. We dansen tot laat onder de sterren. De Slow Food keuken gebruikt voornamelijk biologische en biodynamische producten uit eigen tuin.

All Art Inclusive

De organisatie houdt het festival bewust intiem; er is plaats voor maximaal vijftig mensen, die de gehele week verblijven. Dat is inclusief de tien dichters en performers. Daardoor ontstaat een unieke artistieke groep gedurende de week. De All Art Inclusive gedachte houdt in dat alle workshops, lezingen, concerten en performances inbegrepen zijn, net zoals het volpension verblijf. Gasten verblijven in studios en ingerichte tenten met echte bedden in de olijfgaard op het 22 ha grote landgoed Dominio Vale do Mondego, eigendom van Karin Sligting en Eelco Schaap.

keukendiner op terras

Prijs deelname

Prijs van PALAVRAS festival: vanaf € 495 p.p. incl. zeven nachten kampeerplek, alle biologische maaltijden, alle workshops, performances, activiteiten, gebruik faciliteiten van het gehele landgoed.

Voorafgaand aan PALAVRAS, van 30 juni t/m 7 juli is een Masterclass Singer-songwriter. De deelnemers aan deze masterclass geven een concert tijdens het PALAVRAS Festival.

Plaats een reactie