Het mooiste tuinblad is weer verschenen.

De Tuinen van Eden. Nummer 40. Een prachtig magazine over tuinen en planten, dat drie keer per jaar verschijnt. Maar dan heb je ook wat.

Tuinen van Eden 40 - omslag 001.jpg

Ooit was ik lid/abonnee van Groei & Bloei. Leuk, maar dat ging van een KNMTP-tijdschrift richting populair, zoals Bloemen en Planten of Tuin & Co. In een markt waar ze abonnees dreigden te verliezen gingen ze meer op de andere bladen lijken. Met als gevolg: beperkte artikelen, leuke plaatjes en nauwelijks informatie. Dat is geen blad meer van een  Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde (anno 1873). Vind ik.

Diepgang en verzorgd

De Tuinen van Eden is anders. Daar worden acht pagina's besteed aan de duinroos besteed, zes aan de Japanse tuin in Clingendael (Den Haag), acht aan de hoge, langgerekte tuin die Piet Oudolf voor New York ontworp, vijf aan bloemenweiden en zo kan ik wel doorgaan.

En Peter Bauwens mag schrijven over plantaardige voeding voor de moestuin en "onze" Julia Voskuil schrijft o.a. over Giardini Botanici Hanbury, een geweldige tuin – botanisch werelderfgoed aan de Ligurische Rivièra.

Tuinen van Eden 40 -Nieuwe bloemenweiden.jpg

 

Tuinen van Eden 40 -Hanbury.jpg

 

Tuinen van Eden 40 -Bauwens.jpg

Diepgang. Informate. Weten. Leesplezier. Van die dingen. En dan nog uiterst verzorgd uitgevoegd. Van mij mag Tuinen van Eden wel vaker verschijnen.

Andere periodieken

We zijn. op tuingebied, lid/abonnee van:

seizoenen VELT.jpg

 

Velt

Dat geeft het blad Seizoenen uit.

Velt is een Vlaams-Nederlandse vereniging (de 'v' van Velt), met een fiks zwaartepunt in België. Veel moestuininformatie (teelt wijzen, de 't' van Velt), maar ook veel algemene eko-info (de 'e' van Velt). En de 'l' staat voor levenswijze.

https://www.onzeeigentuin.nl/uitgaves_images/239__cover_L.jpg

 

OET – Onze Eigen Tuin

Informatief. Vier keer per jaar. Leuk. Soms een beetje snobbisch, maar het moet blijven bestaan.

The Organic Way a sample cover image

 

Garden Organic

De Velt van Groot-Brittannië maar dan helemaal op moestuinieren en een beetje algemeen. Hebben ook de HSL (heritage seed library) van waar uit tegen een extra lidmaatschap unieke zaden kunnen worden verkregen. (Wat mij betreft mag Velt de trekken van Garden Organic meer overnemen.)

The Garden.jpg

 

The Garden

Het blad van de Royal Horticultural Society, de Britse tuinclub #1. Het is de ANWB Kampioen onder de tuinbladen.

 

 

Plaats een reactie