Zout op het vuur

Buiten koken op open vuur wint aan populariteit. Onder de prikkelende titel Zout op het Vuur is er een interessant boek verschenen van twee mannen die er niet voor schuwen het net wat anders aan te pakken.

Plaagdierboek

Tuinieren, moestuinieren is de lust van ons leven. Het is ontspannend, het is gezond, het is mooi en lekker. En diep frustrerend als slakken of vogels de nog frisgroene zaailingen kaalvreten of uit de grond trekken. Respect voor hen die wegkijken en dit zonder enige vloek of zucht laten gebeuren. Voor de anderen, die er meer moeite mee hebben, is er dit geweldige boek.

Moestuinkalender

Het zaaiseizoen is nog lang niet over. Het duurt minstens september en later. Velt heeft sinds kort een leuk boekje in spiraalband, de Moestuinkalender. Per maand wordt op weekniveau aangegeven wat er moet gebeuren.

De Smaak van Texel

Onlangs verscheen, tien jaar na de eerste uitgave, het boek De Smaak van Texel. Een verbluffend fraai boek over het eiland en met gerechten die men maakt met de producten van de eigen 161 vierkante kilometer bodem.

Kook als in de Gouden Eeuw

Bij Het Zwarte Schaap is van de hand van Manon Henzen een leuk boekje verschenen met recepten uit de Gouden Eeuw. Ze zijn naar de hedendaagse kookkunst bewerkt, dus geschikt om zelf aan de slag te gaan.

De nog mooiere moestuin

Vorige week verscheen het nieuwe boek De Mooie Moestuin van Julia Voskuil. Een prachtig en inspirerend werk van deze ervaren tuinschrijfster die dus weet waar ze het over heeft. De principes van het moestuinieren worden bondig uit de doeken gedaan en veertien prachtige, meest te bezoeken moestuinen, worden beschreven. Een juweel van een boek!

Achter Glas

Onlangs is bij Velt een aardig boek verschenen over het vrijwel jaarrond telen van groenten in de hobbykas – of zoals de serre, zoals de Vlamingen zeggen. Auteur Jos Van Hoecke schrijft hoe hij het doet en dat is een mooie leidraad. Voor de starter en de ervaren kasgebruiker.

Lang leve het fijndistilleren! Lang leve ware genever!

Distilleren, de Kunst van het Ruiken is een prachtig uitgevoerd boek over de familie Van Wees en bijna verloren gegane ambacht van fijndistilleren. Helder en op persoonlijke wijze geschreven. Een groot plezier voor iedereen die van een mooie jenever houdt. En jenever wordt weer genever.

Begin het jaar met Bouillon!

We breken een lans voor dit unieke culinair culturele magazine, dat, sinds 2003, viermaal per jaar verschijnt. Boeiende en interessante verhalen die allemaal iets met voedsel en eten te maken hebben. Geen recepten. Begin 2018 goed en neem een abonnement. Want waarom niet?

Smaakvrienden voor het leven

Smaakvrienden Groente en Fruit is een nieuwe uitgave van de eerdere verschenen boeken van Angélique Schmeinck. Het is het enige echte kookboek dat er bestaat en laat je koken met de ingrediënten die je in huis hebt.  En wie wil zoiets nu niet?

De Grote Kleyn

Ruim een jaar geleden werd het naslagwerk van Onno Kleyn gepresenteerd. Een hoogtepunt in de hedendaagse culinaire geschiedenis en een mooie opvolger van De Dikke Van Dam. Voor de kokerts onder ons een boek om te hebben.

Het Grote Stamppotboek

Het Grote Stamppotboek is een ontzettend leuk boek over stamppotten en alles wat daarbij komt kijken. Uiteraard met heel veel recepten voor bijzondere maaltijden, maar het is ook een kijk, lees en experimenteerboek. Het plezier spat er gewoon van af. En dat is aanstekelijk.