Fantoomgroei op tv

Bijna een jaar geleden verscheen het boek Fantoomgroei dat feilloos duidelijk maakte dat de economie groeide maar de inkomens pijnlijk achterbleven. Op 11 april 2021 start een documentaire tweeluik ‘Scheefgroei in de Polder.’ Kijken!

Eene quaestie van vraag en aanbod

Een pareltje. Dat is dit met veel liefde gemaakte boek van Reitze Jonkman. Het geeft een bijzonder inzicht in de ontginning van de veengebieden in Nederland – meer specifiek in het gebied bij Appelscha – en het leven van de mensen die er werkten. Inclusief geweldig historisch fotomateriaal.

Fantoomgroei

Ondanks dat Nederland tot de meest welvarende landen behoort, hebben we met zijn allen in de afgelopen veertig jaar nauwelijks meer te besteden gekregen, terwijl we harder en meer werken. De auteurs van dit boek verklaren aan de hand van de recente geschiedenis wanneer en waarom we de verkeerde afslag hebben genomen en dat het keerpunt is bereikt.

Chocoa 2019

Van 21 tot en met 24 februari 2019 was het Chocoa in Amsterdam. Een internationaal chocolade-evenement met de laatste twee dagen consumentenmarkt. Chocoa gaat over goede cacao en betere chocolade. Het wordt gesponsord door Big Chocolate. Dat lijkt te schuren.

Daar sta je dan met je groene fatsoen

De onbetrouwbare overheid. Vier jaar geleden werd bij ons de eVita-cv ketel geïnstalleerd. Want deze bespaart een fikse dot CO2-uitstoot. Voor ons minimaal 1100 kg per jaar. Door subsidie van de Provincie Gelderland was de aanschaf financieel neutraal; we deden het voor het milieu. Doch door de nieuwe politiek van duurder maken van gas ten opzichte van elektriciteit, berekenen we nu een verliespost van 115 euro per jaar. Los van wat de toekomst brengt.

Auteursrechtenzaak in hoger beroep gewonnen!

Op 17 juni 2011 ontving MergenMetz een exorbitant hoge claim van de Persgroep wegens schending van auteursrechten. Dat accepteerden we niet. Nadat de kantonrechter kort door de bocht had geoordeeld, gaf het Hof ons in hoger beroep op 11 juli 2017 op de belangrijkste punten gelijk.