De vierde Seizoenen
15 juli 2011 – Seizoenen nummer vier is verschenen. (Nu al? Terwijl het jaar er slechts vier telt?) In deze editie van het magazine van Velt worden o.a. yacon belicht en suggesties voor de nateelt.
15 juli 2011 – Seizoenen nummer vier is verschenen. (Nu al? Terwijl het jaar er slechts vier telt?) In deze editie van het magazine van Velt worden o.a. yacon belicht en suggesties voor de nateelt.
Hij ligt al weer een paar dagen op tafel. Seizoenen, het magazine van Velt, is wederom uiterst leeswaardig. Over een zelfgemaakte zonnedroger, over bijen en natuurlijk imkeren en meer.
De Tuinen van Eden. Nummer 40. Een prachtig magazine over tuinen en planten, dat drie keer per jaar verschijnt. Maar dan heb je ook wat.
Het voorjaarsnummer van Bouillon! is uit. Een rijk gelardeerd nummer met leuke verhalen over onze al dan niet dagelijkse kost. En hier en daar een recept.
Petits Propos Culinaires is weer gearriveerd. Nummer 91. Een waanzinnig internationaal magazine over voedsel. Het verschijnt drie keer per jaar. Voor de liefhebbers in dubbele betekenis.
Angélique Schmeinck heeft met haar nieuwste boek Smaakvrienden een meesterwerk neergelegd. Punt. Voor mij het mooiste en beste boek dat er in jaren in Nederland is verschenen. Voor professionals, gepassioneerde amateurs en flansende moestuiniers. Want groente is de leidraad.
14 september 2010 – Vers van de pers. Een bijzonder kookboek dat de Argentijnse keuken behandelt. Fraai uitgevoerd, informatief en zeer maakbare recepten. Met een voorwoord van de ambassadeur.
Dit jaar is door de VN uitgeroepen tot het jaar van de biodiversiteit. En vandaag presenteerden Wilma en Ad Taks op de Dag van het Levend Erfgoed hun boek met alle Nederlandse huisdierrassen. Dan hebben we het over koeien, paarden, schapen, geiten, etcetera.
Pandora’s Seed heet het in het Engels. In dit boek van de hand van geneticus Spencer Wells, wordt de schuld van vrijwel al het onheil dat ons treft bij het boeren gelegd. Omdat de mens van jagen en verzamelen overschakelde op landbouw en veeteelt.
Zaterdag viel hij in het bus het zomernummer van Bouillon! Met een subtiel in glans gedrukt cijfer 7 op de cover. Het eerste nummer van Bouillon! was Zomer 2003.
TEFAF duurt nog tot en met morgen. De openbaring waren de foto's van Charles Jones. Hij was voor de Tweede Wereldoorlog tuinman van o.a. Kew Gardens en maakte als hobby fraaie groentefoto's. Die in 1981 in een koffer op een markt werden ontdekt en nu, na zijn leven, tussen de € 6.000 en € 12.000 per stuk doen.
Dooi. Mooi de gelegenheid om twee ontzettend leuke kookboeken onder de aandacht te brengen. Ze zijn niet van gisteren, maar toch nog vrij recent verschenen. Ze staan model voor daar waar iedereen nu de mond vol van heeft: het eten met de seizoenen. In 2008 verscheen What to eat now (herfst en winter) en in 2009 What to eat now – More Please! (lente en zomer). Mooie boeken voor een zacht prijsje.