Sla je slag – Enkele exemplaren bijzondere eetbare heesters en klimmers

Het late najaar is de beste tijd om heesters en bomen te planten. Tot het echt koud wordt. Overigens vinden ook veel vaste planten het prettig om al voor de winter de grond in te gaan. Ze ontwikkelen zich dan in het voorjaar sneller en sterker.

Maar nu gaat het om de heesters, bomen en klimmers. Wij hebben als kwekerij en plantenverkopers nooit grote aantallen. Maar nu hebben we van een aantal fijne eetbare soorten heel kleine aantallen – soms maar 1 exemplaar. Het zijn wel al grote, en dus duurdere, planten. Hieronder een overzicht. Hopelijk vinden deze planten nog voor de winter ergens een goed huisje! Ga direct naar de webshop door op de naam van de plant te klikken!

Kiwibes – Actinidia arguta ‘Anna1 vrouwelijke plant. Let op, je hebt ook een man nodig om vruchten te krijgen.
Kiwi – Actinidia deliciosa ‘Jenny’1 vrouwelijke plant. Dit ras ‘Jenny’ zou zelfbestuivend zijn.
Wilde appel – Malus sylvestrisBijzondere inheemse heester tot kleine boom, mooie bloei, geschikt voor in een wilde haag, goede bestuiver voor andere appels. Nog 1 exemplaar.
Paw Paw – Asimina triloba ‘Sunflower’3 stuks, prachtige grote sterke planten, geënt, goede herkomst.
Dwerg-Aronia – Aronia melanocarpa ‘Little Helpers’1 exemplaar. Blijft laag, maximaal 80 cm. Zeer geschikt voor kleine tuinen of zelfs in pot of bak.
Specerijstruik – Calycanthus occidentalis3 exemplaren, al flinke planten. Zeer bijzonder. Schitterende bloeiwijze.
Honingbes – Lonicera caerulea ‘Wojtek’1 exemplaar, mooie struik, kan ruim een meter hoog worden. Let op, je hebt meerdere planten nodig, liefst van verschillende rassen, om goede vruchten te krijgen.
Doornloze braam – Rubus fruticosus ‘Triple Crown’Prachtige forse planten, doornloos en minder woekerend dan de wilde braam, lekkere vrucht. Hoort in elke eetbare tuin. Nog enkele exemplaren.
Roos ‘Pear’Lichtroze bloeiende struikroos met specifiek voor eetbare bloemen gekweekte eigenschappen. Erg lekker, zoet, met lichte perensmaak. Afkomstig van biologische rozenkwekerij De Bierkreek – echte kwaliteit! Nog 2.
Kweepeer – Cydonia oblonga ‘Vranja’Boompjes van ruim 1 meter hoog. Geënt op goede onderstam. Nog enkele exemplaren.
Chinese kwee – Chaenomeles cathayensisRuim 1 meter hoge boompjes. Blijft slank, wordt niet heel hoog, met stekels. Prachtige bloesem en grote vruchten.

Plaats een reactie