Bijna zelfvoorzienend
15 juli 2012 – We oogsten onze rattes d'Ardeche. Sommigen noemen het Buggenummer Muuskes. Ook goed. We koken de kleinere in de schil gaar. Desgewenst na het koken de schil eraf trekken. Af laten koelen.
We plukken een komkommer, King of the Ridge. En snijden pakweg 15 cm af, schillen het en maken er blokjes van.
Rode wijnazijn maken we zelf en de olijfolie hebben we uit Portugal. Rucola halen we uit de moestuin. Resten de bosui en de gerookte makreel: gekocht. Of beter: die hadden we nog liggen.
U kunt natuurlijk aardappels naar eigen inzicht gebruiken (wel stevige, geen kruimige) en andere komkommer, enzovoorts.
Henk en Andette kwamen langs om de biggen te kijken. Zij koken professioneel en zeiden dat dit lekker was. Dat moet voldoende zijn.
Bereiding
|
Zoals hierboven al geschreven: de aardappels koken en af laten koelen. Maak een dressing van de olie, azijn en de peper. (In een kom even kloppen met een vork of zo.) Haal de filet van de huid en pluk het in grove stukken. Eventuele graten wegnemen, maar dat spreekt voor zich.
Meng alles voorzichtig en zet een tijdje weg. Koel mag, maar wel weer op temperatuur laten komen voor het eten. Proef of er nog zout door moet: de kappers zijn al zout, dus…