Een eenvoudig maar o zo smakelijk nagerecht. Kennelijk maken we dit eens in de zes jaar, zo blijkt.
Een zeer eenvoudig te maken, maar verrukkuluk dessert voor een warme voorjaarsavond - zolang het aardbeienseizoen geldt.
- 600 gr aardbeien;
- sinaasappelsap van ca. 2 sinaasappels;
- 400 gr ricotta; extra zoetmiddel appeldiksap o.i.d.;
- muntblaadjes voor de garnering
-
Was de aardbeien en ontkroon ze.
-
Snijd ze in tweeën of vieren.
-
Mix het sinaasappelsap met de ricotta en het zoetmiddel tot een romig mengsel - het is wat dun als nog vloeibare slagroom.
-
Verdeel de aardbeien over de schaaltjes - afwisselend aardbeien en ricotta.
-
Versier met de muntblaadjes.
Zoetmiddel kan oersuiker, appeldiksap of wat dan ook zijn. Maar maak het niet te zoet.
14 juni 2006
14 juni 2012
Zes jaar later! Wie had dat gedacht. En nu met foto’s erbij. Maar wel de muntblaadjes vergeten, zie ik nu. Grrrrmbl (*$%^*@
29 juni 2018
Welja, laten we het om de zes jaar eens maken. Nou ja, plus twee weken dit keer.
De foto’s zijn vernieuwd, d.w.z. misschien niet fraaier, wel groter. En met blaadjes munt! Vandaag was de fractie van GroenLinks Renkum te gast. Een erg warme dag, dus we begonnen met gazpacho, daarna een drietal salades en varkensrug met been (dus een rij karbonades nog aaneen) van de bbq.