Asperges met gegrilde harder

bron: Smulweb, verbeterd
4 filets van de harder, ontschubd maar met huid; 4 à 5 asperges AA p.p.; 0,2 dl balsamico azijn; koude boter; pepr & zout; 10-20 bieslookstengeltjes; aardappels naar believen; olijfolie 

Asperges met gegrilde harder - breed.jpg

Schil de asperges met een dunschiller, schil de aardappels (met een dunschiller). Zet de aspergeschillen direct op in de pan waarin u straks ook de asperges kookt. De aspergeschillen zijn een uitstekend medium voor een aspergebouillon. Die we straks nodig hebben.

Snijd met een scherp mes de huid van de visfilets wat in; een ruitje is handig. (Dit is tegen het kromtrekken onder de gril.) Spoel de filets af, dep ze droog, besmeer met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.

Snijd de bieslook in kleine ringetjes.

Asperges en aardappels koken ongeveer even lang, asperges misschien 1 minuutje korter.

Zet de asperges op, zet de aardappels op en rooster de harderfilets. (Dat kan op een barbecue, dat kan in een elektrische oven, dat kan onder de salamander – een horeca grill annex warmhouder.)

Asperges met gegrilde harder - bord.jpg

Omdat u de aspergeschillen al een tijdje aan de kook hebt, neemt u hiervan enkele dl bouillon. Deze kookt u al dan niet direct met de balsamicoazijn in tot plm. de helft. Monteer met stukjes koude boter tot een fraaie saus en eventueel nog wat peper en zout erbij.

Schik alles op de borden, overgiet de asperges met de saus en drapeer er wat bieslook over. (Hmm, die aardappels liggen er wat rommelig bij op de foto. Maar ja, we zijn dan ook geen voedselfotografen, maar kokers.)

25 april 2010 
Jan en Wilna kwamen eten. Jan, Zeeuw en vis-/mossel-/garnalen-/zeekraalman in hart en nieren had echter nog nooit harder gegeten. Bij dezen. En omdat het een bijzonder goed gerecht was, zo met die balsamico erover, heb ik het de 28ste nog eens gemaakt.

OPMERKINGEN
Datgene dat opgemerkt zou moeten worden is in de tekst verwerkt (monteren met boter, aspergeschillen voor bouillon).

Plaats een reactie