Bieten-paprika salade

van de Odin website
1 kg bieten (chioggia, cylindra, albina, golden burpee); 3 eetl. olijfolie; 2 paprika's, in reepjes gesneden of 1 theel. paprikapoeder; peper en zout; 4 laurierblaadjes; 6 eetl. citroensap;

Voor de dressing: 5 eetl. olijfolie; 4 eetl. (appel)azijn; 1 eetl. mosterd; 4 bosuitjes in ringen gesneden; 2 augurken, in kleine stukjes gesneden; 1 theel. suiker

Schil de rauwe bieten en snijd ze in kleine blokjes. Bak ze 5 minuten met de verse paprika in de olie. Schep het regelmatig om. Doe er een scheutje water bij en de  peper, laurierblaadjes, het citroensap en wat zout. Laat het geheel met het deksel op de pan ca. 5 minuten zacht smoren. Schep af en toe om. Laat het daarna afkoelen. Maak de dressing en meng die door de bietjes. Minimaal en kwartier laten intrekken.

15 september 2005
Ik heb en paprika-reepjes (een groen en een rode) en de poeder gedaan. Uiteindelijk werd het fraai rode massa. De cylindra-bieten geven flink bietenrood af.

OPMERKINGEN
De commissie vond het lekker, alleen wat te veel olijfolie.  Als lauwwarme salade gegeten met basmatirijst met tijm. Een lekkere combinatie.

Plaats een reactie