Cappuccino van pompoen en saffraan

bron: Internet
400 g netto pompoen (het liefst butternut squash), geschild en in blokjes gesneden; 1 teentje knoflook, fijngehakt; 1 middelgrote ui, fijngehakt; 1 tomaat, ontveld, ontsnot en in blokjes gesneden; ca. 15 saffraandraadjes; olijfolie; 5 à 6 dl kippenbouillon; zout

Laat de ui en knoflook in de olie glazig worden. Voeg de pompoen en de blokjes tomaat toe. Laat zachtjes stoven. Doe de saffraan en de warme bouillon erbij. Breng op smaak met zout en laat 15 tot 20 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer en doe het daarna door een zeef. Dien op in een kopje met een laagje schuim van koude melk (hoge snelheid mixen).

15 september 2010
Zo gaat dat. Ieder moestuinjaar is anders. Dit jaar een overvloedige butternut squash-oogst. En eindelijk dit soepje eens gemaakt.
Makkelijk.
Erg lekker.

OPMERKINGEN
1.   Geen. Of ja: snel zelf eens maken!
2.   En excuses voor de fotokwaliteit, de flitser werkte eventjes niet. En de soep moet worden opgediend, hè.
3.   Toch een echte opmerking: als u een Bamix-staafmixer gebruikt, wordt het zo fijn, dat het echt niet meer door een zeef gedrukt hoeft te worden. Hoe andere staafmixers presteren, weten we niet.

Plaats een reactie