Courgette-kruidenpaté

Bron: divers en een beetje van onszelf
600 gr courgettes, grof geraspt met wat grotere stukken of schijven; 50 gr boter; 1 sjalot, gesnipperd; 210 ml double cream (potje) of ricotta; 3 eieren; 3 à 4 eetl met berg peterselie, gehakt; idem voor dragon; idem voor kervel; 2 eetl idem voor munt; peper & zout

Bakpapier + klein formaat cakeblik

Courgette-kruidenpaté 1.jpg

Bestrooi de geraspte courgette in een vergiet met zout; meng het wat en laat het lekken in de gootsteen of in een bak. Een uur of langer. Daarna uitspoelen en in een schone, reukloze theedoek, uitknijpen. Goed uitknijpen.
Verhit in een pan de boter en smoor de sjalot. Doe de "droge" courgette erbij en laat een kwartiertje op laag vuur garen. Af en toe omscheppen om aanbakken te voorkomen.
Uit de pan nemen en wat laten afkoelen.
Ondertussen mengt u de 3 eieren goed met de double cream (of ricotta). En dit mengt u met de afgekoelde courgette. Als het een mooi geheel is de kruiden erdoor mengen. Lekker veel kruiden; naar verhouding iets minder munt, tenzij u van munt houdt. Peper erbij en misschien nog een pietsje zout.

Giet in de cakevorm en bak gedurende een uur in een oven op 1800 C.  Of tot het mooi bruin is, heet het dan in de vakpers.

5 juli 2011

Courgette-kruidenpaté 4.jpgIn het kader van "wat doen we met veel courgettes" dit eens gemaakt. En verdraaid lekker. De volgende dag, afgekoeld in de koelkast, nog lekkerder.
In het originele recept – ik vermoed van recipes4us, maar ook op hub-uk of dine-out-list staat deze -, dat ik wat heb aangepast, wordt gesuggereerd de oppervlakte van de paté met crème fraîche te bestrijken en met verse kruiden te bestrooien. Hadden we kunnen doen. Maar toen was ie al op J.

OPMERKINGEN
Geen

Plaats een reactie