Courgettes met tomaten en basilicum

uit: De Klassieke Italiaanse keuken
750 gr courgettes; 50 gr ui, in dunne plakken; 3 eet. grof gehakte knoflook; 2 eetl. peterselie, gehakt; 175 gr. tomaten (roma, evt. uit blik), grof gehakt en met sap; peper, zout, 6 of meer blaadjes basilicum, olijfolie

Was de courgettes, ontdoe ze van de uiteinden. Snijd ze in schijfjes van ca. 1 cm.  Verwarm de oven op 180o C. Neem een vuurvaste schaal, bij voorkeur geëmailleerd gietijzer, en zet deze op matig vuur. Doe de ui en wat olie erin, fruit de ui goudbruin en doe de knoflook erbij. Als deze goudbruin is ook de peterselie. Roer even en doe de tomaten erbij. Laat ca. 20 minuten sudderen tot de olie zich scheidt van de tomaten. Voeg de courgetteplakjes toe alsook het zout en de peper. Schep het om. Laat 5 minuten sudderen en zet daarna de schaal op de bovenste richel in de oven. Bak tot al het vocht uit de courgettes is verdampt en de groente gaar. Haal de schaal uit de oven, was de basilicum en scheur deze in stukjes. Strooi die erover en dien op.

15 juli 2006
Het lijkt wel allemaal erg op elkaar, die courgettegerechten. Maar je moet toch wat met de productie.

OPMERKINGEN
Lekker, maar niet zo geweldig als de gratin.

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.