Gemengde bonensalade

Fagiolottimo

Van een potje dat we in november 2005 van Sicilië hebben meegenomen
55% gemengde bonen: blanco di Spagna (grote witte bonen, boterbonen), borlotti, corona; olijfolie; wijnazijn; zongedroogde tomaten; ui; zout; kruiden; citroensap

28 januari 2006
Geen zin om te koken. De kinderen zaten om half vier 's middags aan een uitgebreide lunch van kaas, brood, tonijn enz. Dan ontglipt mij de motivatie om nog iets lekkers te bereiden. Want dan is het toch "Ik heb genoeg gehad" en "Ik heb zo-even nog gegeten". Ik was boos en heb ze verboden na drieën nog te eten. We hebben 'dus' wat getappaad. Daarbij werd het potje bonen opengetrokken. Iedereen vond het lekker; een lichte citroen touch.
En nu maar namaken. Dat zal wel in het najaar worden. Als ik zelf gedroogde borlotti-bonen heb. Mooie rood-witte. Het zaad hebben we afgelopen november op Sicilië gekocht.

Plaats een reactie