Geroerbakte lever met ui en paprika

olijfolie; melk; 2 uien, gepeld en in dunne ringen gesneden; 1 paprika, in reepjes; ca. 300 gr lever (wij gebruikten schapenlever); 75 gr bloem; 2 theel piment; peper & zout

geroerbakte lever met ui en paprika 5Maak de lever schoon, dus alle ‘witte’ stukjes, vliezen, e.d. verwijderen. Snijd het in dunne repen en laat het een uur in een laagje melk (net onder) liggen.


In een zware pan of wok de paprika met de ui in wat olie wokken tot het ongeveer gaar en de ui glazig is. Mag wel wat bruinen. Uit de pan nemen.

geroerbakte lever met ui en paprika 3Meng peper, zout en piment door de bloem.
Giet nog wat olie in de pan en verhit dit op middelhoog vuur. Niet al te heet.
Dep de leverrepen droog en haal de stukken door de bloem. Roerbak ze in de pan. Kort, d.w.z. een minuut of drie. Doe de paprika en ui erbij. Meng. Eventueel nog wat op smaak brengen met peper en/of zout.


29 april 2014
geroerbakte lever met ui en paprika 1Zondag de 27ste haalden we de lever uit de vriezer. Mrs. M is gek op lever en alweer een tijdje geleden hadden we de hand gelegd op schapenvlees en levers van schapen (en lammeren, nou ja, ze waren ongeveer een jaar oud).
Maar op Koningsdag werden we spontaan uitgenodigd door een goede vriendin. En de 28ste was er een vergadering-met-eten.
Niet getreurd. Het smaakte uitstekend. Mrs. M heeft gesmuld. En daar gaat het om in het leven. We aten het met rijst (met kurkuma) en geroerbakte brave hendrik (spinazie-achtig) met wat knoflook erdoor.

Opmerkingen
Lever moet niet te lang bakken, anders worden het schoenzolen. Het moet een beetje roze van binnen zijn.

 

1 gedachte over “Geroerbakte lever met ui en paprika”

Plaats een reactie