Geroosterde wortelgroenten

van: BCC Food
1 koolraap, geschild en in blokjes van 1 cm; 2 grote winterwortels, idem; 2 pastinaken, idem; 2 (of als ze klein zijn meer) rauwe bieten, idem; 1 knolselderij, idem; 60 ml olijfolie; gedroogde rozemarijn; zout

(Maak de blokjes groenten niet te groot.) Verwarm de oven voor op 220o C. Roer alle groenten door elkaar met de olijfolie en wat rozemarijn. Niet te veel anders wordt het overheersend. Niet te weinig.

Verspreid het over een ovenplaat – of gebruik een of meer bakblikken. Zet het 40 tot 50 minuten in de oven; tot het gaar is. Zout erover en meteen opdienen.

12 februari 2007
Riet, Sjako, Henk en Petra zijn eten. We 'koppelen'. Sjako is o.a. rentmeester en Henk en Petra zoeken een locatie op een groepsaccommodatie te beginnen. Of zoiets. We eten deze groenten met hazerugfilet en een risotto met eekhoorntjesbrood.

26 oktober 2011

De groenten in blokjes voor het roosteren.

Ik maak dit gerecht wel een of twee keer per winterseizoen. Het blijft verrekte lekker, gezond en vooral kleurig.
Dit jaar maar eens foto's gemaakt. U ziet een bonte mix van knolselderij, koolraap, witte biet, chioggia biet, paarse wortel (geen winterwortel zoals Flakkeese), witte wortel – dus eigenlijk overwegend wit. Toepassen van rode biet is heikel, want die geeft veel kleur af.

OPMERKINGEN
1.    Ontzettend lekker. En ziet er ook fraai uit. Diezelfde week nog een keer gemaakt.
2.    In onze gasoven wil het wel een uur duren eer ze een beetje gaar zijn – met beet!
3.   Variant: Hak de groenten (zonder koolraap) fijn en doe ze met twee eetlepels ganzenvet in een kasserol. Met wat tijm en een geperst teentje knoflook. Smoor de groenten in een kwartier gaar.

Plaats een reactie