Koolrabi-bietensalade
Rauwe koolrabi en rauwe bieten, dat zijn de twee belangrijkste ingrediënten voor deze uitstekende en verrassend frisse salade.
Rauwe koolrabi en rauwe bieten, dat zijn de twee belangrijkste ingrediënten voor deze uitstekende en verrassend frisse salade.
Een heerlijk frisse en smaakvolle salade van blokjes koolrabi, wat appel, amandelen, gesnipperde rode ui en stukjes nieuwe haring. Afgemaakt met wat dille.
Een frisse salade met lekker wat groenten uit eigen tuin: koolrabi, wortel en komkommer. Met wat rozijnen en aangemaakt met wat yoghurt en mayonaise en een snuf kaneel
Een beetje Aziatisch aandoend gerecht met Italiaanse benadering. Een koolrabi-wortel-shiitake roerbaksel, afgemaakt met mozzarella, pijnboompitten en basilicum. Op pasta.
Een doodsimpel en verrassend smakend visgerecht op een bedje van koolrabi en wortel. Met wat dille. Kan met kabejauw of andere vis.
Husselpot van geroosterde koolrabi met gort, ansjovis en tomaat. Een vleug karwij en citroen maken het af.
Een heel eenvoudige, zomerse salade van komkommer, koolrabi en olijven. Fris, smakelijk, wat wil een mens nog meer? Een glas witte wijn erbij!
Vooral koud een lekkere, frisse, hartige quiche voor een warme zomeravond. Met spekjes, maar zonder kan ook.
Dun gesneden venkel, dunne reepjes koolrabi, wat oude schapenkaas en een subtiele dressing. Een è;cht zomerse salade.
Een heerlijk bijgerecht van dungesneden bladkool en wat knoflook en spekjes, Uit de keuken van Minas Gerais, een gebied in Brazilië, waar ooit een goudkoorts heerste.
Uitstekend smakende ovenschotel met in plakken gesneden koolrabi en rauwe ham en ietwat oudere kaas. Niet moeilijk te maken, wel makkelijk te eten.
Een zeer smakelijke salade met koolrabi met krokant gebakken sjalotringetjes, verse koriander en pinda’s (of pijnboompitten. Zou afkomstig zijn uit Thailand en Vietnam.