Aardappel met eryngii
Eenvoudig maar o zo simpel: aardappelwiggen met eryngii paddenstoelen, wat knoflook en lenteui en anchovisfilet en hoppa! Eet smakelijk!
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Eenvoudig maar o zo simpel: aardappelwiggen met eryngii paddenstoelen, wat knoflook en lenteui en anchovisfilet en hoppa! Eet smakelijk!
Verrukkelijke Chinese roerbakschotel met savooienkool, rundergehakt, een wortel, wat gember en natuurlijk ui en knof. Half uurtje werk.
Hele spelt bereiden we als een klassieke risotto en doen er fiks wat eekhoorntjesbrood en peterselie door. Eenvoudig te maken en erg lekker.
Een bijzonder smakelijk vegetarisch winters gerecht, in deeg gevouwen, pompoenmengsel met feta en artisjokharten.
Werkelijk verrukkelijke taart van pastinaken met ui en ingelegde citroen. Een recept uit 1604 van Lancelot de Casteau.
In de oven gebakken aardperen met dunne prei en dan een lekkere dressing, hazelnoten en wat kaas. Jummie!
Een verrekte lekkere ovenschotel met groene kool, aardperen en rundergehakt met een laagje Parmezaanse kaas.
Verrassend eenvoudig te maken en smakelijke baksels, die we koeken mogen noemen. Leuk bijgerecht uit ca. 1830 uit The Hammond House Cook Book.
Verrassend smakelijke omelet met zwarte pronkbonen, ui, knoflook, gerookt paprikapoeder en wat peper. Heerlijk met een salsa.
Nduja is een zeer zachte chorizo uit Calabrië, het zuiden van Italie. Hiervan een saus met blokjes aardappel en grote, korte pasta en wat smeltende blokjes provelone. Niet te versmaden.
Een smakelijk pastagerecht met groene kool, pancetta of gewoon spekjes en mozzarella. Ook nog eens snel te maken.
Dit is zzzzmikkellen en zzzmullen. Het bittertje van de roodlof, het perenzoet en de krak van de walnoten.