Groente
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Soepje met butternut squash
Een lekkere soep van butternut squash (pompoen) en paprika. Met de ambities van Michelin-sterren.
Taartje met komkommer, appel, avocado
Een sjiek vegetarisch voorgerecht. Komkommer, avocado, appel zijn de hoofdingredienten. Met wat mierikswortel en een sausje van mangochutney.
Harissa spaghettini
Leuk en snel te maken pastagerecht met palmkool (cavolo nero) – of andere bladkool, zoals boerenkool. En daar lekker wat pittige harissa door.
Risotto met radicchio en taleggio
Een paarsrode risotto met radicchio (in Nederland ook wel ten onrechte rode sla genoemd – het is een cichorei, witlof). Een lekkere, wat bittere smaak.
Wortelen met marsala
Schijfjes wortel, liefts bospeen, eerst wat gesmoord in roomboter en daarna ingekookt met een glas marsala. Dit is erg lekker!
Mojama met snijbiet (of spinazie)
Mojama is gedroogde tonijnlende. Het komt uit zuidelijk Spanje (Cadiz). Het smaakt goddelijk. U kunt het, met wat olijfolie, als tapa serveren. Of in dit verrukkelijke voorgrecht. (En als u in Spanje komt: grof inslaan, dat spul. Het is zeer goed houdbaar.)
Gesmoorde radicchio & appel salade
Aparte salade van licht gebakken radicchio met appel en uitgebakken spek (bacon).
Maïskolf
Verse maïs, suikermaïs, koken, in de oven of op de barbeque (bbq). Eigenlijk alleen lekker als ze direct uit de tuin komt.
Maïssoep
Soep van suikermais. Moestuiniers gebruiken heel verse mais, anderen diepvriesmais. Voedzame soep die heet of koud (en dan ook wel heet, op andere wijze) kan worden gegeten.
Zuppa fredda di cetrioli
Aanrader. Ontzettend lekkere koude komkommersoep met tomaten, komkommer en geklopt ei. Een authentiek Italiaanse soep uit het Slow Food kookboek Groenterecepten van Italiaanse Osteria’s.
Lamspilav met kool en karwij
Een Turks gerecht. Lamsvlees, rijst en witte kool of spitskool zijn de hoofdingredienten. De smaak komt van karwij (komijn) en een kaneelstokje.
