Taartje met komkommer, appel, avocado

bron: Meesterkoks koken vegetarisch
1 komkommer; 1 groene appel (granny smith); 1 rijpe avocado; 2 eetl geraspte mierikswortel; 1 grote aardappel (roseval); 1 eetl mayonaise; 2 eetl olijfolie; olie om te frituren; mangochutney (potje of zelfgemaakt)

Nodig: ringen van ca. 10 cm diameter

Pureer de mangochutney.

Gebruik een mandoline om de komkommer in repen van < ½ cm te snijden. Dep ze droog, bestrijk ze met olijfolie en gril ze op de grillplaat of grillpan.
Snijd de avocado en appel in blokjes. Meng met de mierikswortel en mayonaise.

Schil de aardappel en snijd deze in dunne reepjes. Frituur ze. Uit laten lekken en laten drogen in de oven op 180C, zodat ze zeer krokant en stevig worden.

Plaats de vulling in de ringen, neem die dan weg en wikkel de plak komkommer eromheen. Schik wat reepjes aardappel erop en drapeer wat van de chutney eromheen.

3 oktober 2008 
Vroeger heel vaak gemaakt en nu weer eens voor de vegetarische eetpartij ter gelegenheid van Mirte haar verjaardag.

OPMERKINGEN
De frietjes heb ik er nog nooit bij gemaakt. Is niet nodig. Maar voor de volledigheid overgenomen bij dit recept.

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.