Knolkervel en pastinaak uit de oven
Stukjes knolkervel en pastinaak met wat blaadjes salie in een ovenschaal gebakken. Werkelijk verrukkuluk!
Stukjes knolkervel en pastinaak met wat blaadjes salie in een ovenschaal gebakken. Werkelijk verrukkuluk!
Een op het eerste gezicht smakelijk maar complex gerecht van sjalotten en pastinaak, dat uiteindelijk heel makkelijk te maken is.
Werkelijk verrukkelijke taart van pastinaken met ui en ingelegde citroen. Een recept uit 1604 van Lancelot de Casteau.
Verrassend eenvoudig te maken en smakelijke baksels, die we koeken mogen noemen. Leuk bijgerecht uit ca. 1830 uit The Hammond House Cook Book.
Bricks zijn iets Arabisch of Noord-Afrikaans. Dit zijn verrukkelijke Nederlandse bricks, gevuld met zuurkool en pastinaak. Winter-bricks.
Verrassend lekker recept en dat zonder ui en zonder knoflook. Maar wel met pastinaak, snijbiet, worstvlees en lekker wat Parmezaanse kaas.
Makkelijke stamppot met pastinaak en rozemarijn. De ietwat weeïge pastinaak heeft altijd een tegenhanger nodig, zoals rozemarijn of tijm.
Een ovenschotel met meer dan alleen koolraap. Ook wortelen, pastinaken en aardappelen. Niet veel werk, als je een mandoline gebruikt.
Het ziet er moeilijker uit dan het is te maken. Eenvoudig doch zeer smakelijk gerecht van pastinaakpuree en wat balletjes van lams- of schapengehakt en daarover een passende saus.
Een uitmuntende maaltijdsoep van prei en pastinaak met olijven en feta.
Een puike winterse stoof van raapjes, pastinaak, wortel, aardappel en, zo kort na de slachtmaand, braadworst.
De meest authentieke vorm van de Nederlandse (!) hutspot komt uit een Spaans kookboek. Uspot. Een heel mooi en volsmakend gerecht.