Hutspot

Bron: Odin
1300 g winterwortelen, in stukken gesneden; 300 g uien, gesneden; 1,2 kg aardappelen, geschild en in stukken gesneden; 1 theel. zout; peper, versgemalen; 5 dl groentebouillon; 3 theel. gemalen korianderzaad; 3 eetl. peterselie, gehakt

Fruit de ui glazig en voeg de wortelstukjes toe. Laat ze even meebakken. Giet de bouillon erbij, leg de aardappelen erop. Voeg wat zout toe.  In ca. 20 minuten gaar laten koken. Giet een teveel aan kookvocht af. Strooi koriander, peper en fijngehakte verse peterselie erover. Stamp de hutspot.

2 februari 2006
De wintervoorraad is op. De Hungry Gap begint. Ik heb een kist winterwortelen gekocht. Ja. Soms moet dat. Ik blijf wel stug volhouden met wintergroenten.

24 januari 2007
De laatste winterwortelen uit de kuil in het bos gehaald. Maar de voorraad is nog lang niet op: bietjes, knolselderij e.d. zitten er nog in.

OPMERKINGEN
Met gestoofde riblapjes. Draadjesvlees. Heerlijk.
Variatie: met wat pastinaak erbij (vanwege de kortere kooktijd wat later erbij doen)

Plaats een reactie