Kikkererwtenpannenkoek

Pannenkoeken van kikkererwtenmeel
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
20 min
Totaal
1 d 25 min
 

Kikkererwtenmeel is bijzonder zacht en luchtig. De smaak van de pannenkoeken is notig en romig. Apart, in de goede zin van het woord.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Voor: 4
Auteur: Tja, artikel in The Guardian
Ingredienten
  • 250 gr kikkererwtenmeel
  • 450-600 ml water
  • olijfolie of boter
Bereiding
  1. Neem een ruime kom en meng het meel goed - met een garde - met het water
  2. Laat het 2 tot 24 uur staan
  3. Klop het beslag weer even op. Het moet een niet te dik, niet te dun zijdeachtig beslag zijn
  4. Neem een kleine anti-aanbakpan en verhit deze en doe er een scheutje olie in (of klontje boter)
  5. Neem een ruime soeplepel en schep beslag in de pan- de pannenkoek mag pakweg 5 mm dik zijn, niet te dun
  6. Draai wat rond, zodat het een fraaie ronde pannenkoek wordt
  7. Als de bovenzijde begint te stollen, even de onderkant oplichten. Als ze goudgeel begint te worden, de pannenkoek omkeren.
Opmerkingen

Bakt als gewone pannenkoeken.

 


14 januari 2019
Alweer een paar jaar geleden gaf dochter Gabi ons een vrijwel volle zak kikkererwtenmeel – uit India. We hebben er wel het een en ander mee gedaan, maar er bleef toch nog een hoeveelheid in de la staan. (Het bleek exact 250 gram.)
Dit recept stond een keer in een column in The Guardian, niet als een heus recept, maar als verhaal van iemand die chef Claire Thomson in haar keuken op bezoek kreeg. Claire had een fles beslag meegenomen en bakte deze pannenkoeken.

Wij gebruikten deze pannenkoeken om ze op te rollen en te vullen met een mengsel van pompoen, paprika (ingemaakte), ui en fèta. Even in een stevige pan bijna-gaar stoven. Dan vullen, pannenkoek oprollen, wat kaas erover en huppekee, even in de oven.

 

Plaats een reactie

Waardering