Knolselderijpuree met pasta van zwarte olijven

uit: Marcella Cucina
700 gr knolsederij; 2 eetl zwarte olijvenpasta; 3 eetl. olijfolie; zout; peper

Snijd de knolselderij in plakken. Schil de schijven en snijd ze in blokjes. Kook ze in plm. 10 minuten gaar in water met citroensap. Afgieten en zonder water weer op het vuur zetten om het overtollige vocht te verdampen. Wel blijven roeren. Pureer de blokjes vervolgens tezamen met de olijvenpasta, wat zout, olijfolie en flink wat peper.

Olijvenpasta maakt u door zwarte olijven met een staafmixer fijn te malen.

25 december 2005
Bij het kerstdiner geserveerd.

3 april 2008
Variant: kook de knolselderijblokjes beetgaar. Afgieten. Stamp ze fijn (dat is dus nog steeds vrij grof). Haal de helft tot tweederde eruit en doe dat met een stuk of tien zwarte olijven in een blender of pureer het met een staafmixer. Doe weer terug in de pan en meng. Op smaak brengen met peper en zout. Doe er wat fijngesneden peterselie door.

OPMERKINGEN
25 december 2005: Een goed, zwart bijgerecht.
3 April 2008: heerlijk (met gegrilde poon)

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.