Koude meloensoep

bron: BBC Food
½ meloen, geschild, ontpit en in blokjes; 25 ml witte wijn; beetje kaneelpoeder; 1 eetl honing; 1 eetl muntblaadjes, fijngehakt; hand ijsklonten;

Garnering: 4 x blaadje munt; ijsblok(jes)

Koude meloensoep 1.jpg28 juli 2010
Je zoekt een zomers dessert. Uit het archief heb ik dit recept opgeduikeld. Het was gelukkig niet zinderend warm, maar wel lekker buiteneetweer. Maar toch…. Òf het had warmer moeten zijn òf er ontbreekt iets aan dit recept – noem het body – òf ik had de verkeerde meloenen. Hoewel  71,42% van de mee-eters mijn opmerking "een beetje laf van smaak" van de hand wees. Ze vonden het lekker. En omdat smaken verschillen en het kennelijk toch niet zo verkeerd was, leggen we het vast.

Bereiding

Een blender, een staafmixer. Mix alles met uitzondering van de garnering tot een zachte puree. Leg het (de) ijsblokje(s) in ruime glazen en giet desmoothy eroverheen. Leg een blaadje munt erop.

OPMERKINGEN
Wij hebben de meloen 'Charantais klein' genomen. Roze zoet. Dus eigenlijk 1½ als je het zou vergelijken met een watermeloen of galia.

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.