
Noem het meloensoep. Of een koud soepje of smoothy van meloen, honing, witte wijn en ijs.
- ½ st meloen, geschild, ontpit en in blokjes;
- 25 ml droge witte wijn;
- beetje kaneelpoeder;
- 1 eetl honing;
- 1 eetl muntblaadjes, fijngehakt;
- hand ijsklonten;
- 4 x blaadje munt;
- ijsblok(jes);
-
Een blender, een staafmixer. Mix alles met uitzondering van de garnering tot een zachte puree.
-
Leg het (de) ijsblokje(s) in ruime glazen en giet de smoothy eroverheen. Leg een blaadje munt erop.
Wij hebben de meloen ‘Charantais klein’ genomen. Roze zoet. Dus eigenlijk 1½ als je het zou vergelijken met een watermeloen of galia.

28 juli 2010
Je zoekt een zomers dessert. Uit het archief heb ik dit recept voor een koude meloensoep opgeduikeld. Het was gelukkig niet zinderend warm, maar wel lekker buiteneetweer. Maar toch…. Òf het had warmer moeten zijn òf er ontbreekt iets aan dit recept – noem het body – òf ik had de verkeerde meloenen. Hoewel 71,42% van de mee-eters mijn opmerking “een beetje laf van smaak” van de hand wees. Ze vonden het lekker. En omdat smaken verschillen en het kennelijk toch niet zo verkeerd was, leggen we het vast op onze site.