Ovenschotel knolselderij en oesterzwammen
Een wel erg verrassend smakelijke gratin. Met behalve de knolselderij en oesterzwammen ook wat aardappel, salie, knoflook en room met ei. Oh ja, een een laagje kaas erover.
Een wel erg verrassend smakelijke gratin. Met behalve de knolselderij en oesterzwammen ook wat aardappel, salie, knoflook en room met ei. Oh ja, een een laagje kaas erover.
Een zeer smakelijkebakplaat met repen koolraap, walnoten, stukken appel en ui en hoppa, kaas erover.
Een lekkere, volle risotto met bieten en verschillende paddenstoelen. Een heerlijke maaltijd als het buiten regent en stormt. En anders ook.
Waarom niet? Dit is een heerlijke Nederlandse quiche met rode kool, ui, wortelen. Met Griekse fèta en Italiaanse balsamico. Lang leve de EU.
Galushka of spätzle van aardappel is een deeg van aardappel dat ik korte sliertjes in kokend water wordt gegaard. Een soort pasta, wel erg lekker.
Een makkelijke, eenvoudige en o zo smakelijke gratin met brokken chayote. Eet het als hoofdgerecht of als bijgerecht. (Christophines zijn doornloze chayotes.)
Als er iets lekker is, is het wel zelfgemaakte vanille-ijs met echte vanille. Wij aten het met kersen.
Walnotensoep, oftewel ‘minestra di noci’ is een klassieke Italiaanse soep. Fijngewreven, ontvelde walnoten met wat melk en room in (groenten)bouillon bereid.
Ingelegde walnoten zijn een typisch Engelse lekkernij, die van de 18e eeuw dateert. Het inleggen doet erg aan dat van augurken denken. De smaak ook. Maar het gebruik is daarentegen iets anders.
We koken de vruchten van de Japanse kornoelje plat, voegen er wat smaakmakers aan toe en door goed te fileren houden we wat potjes gelei over.
Rauwe koolrabi en rauwe bieten, dat zijn de twee belangrijkste ingrediënten voor deze uitstekende en verrassend frisse salade.
Een lekkere, frisse salade met haring en biet. Pasta in plaats van aardappel, wat meer gebruikelijk is. En dan natuurlijk ui, augurk en meer. Erg lekker.