Gazpacho
Heerlijke Spaanse koude soep van louter groenten: komkommer, tomaat, paprika, ui, knoflook, bleekselderij en wat kruiderij. Perfect voor de warme zomerdagen. Met ijsblokjes erin.
Heerlijke Spaanse koude soep van louter groenten: komkommer, tomaat, paprika, ui, knoflook, bleekselderij en wat kruiderij. Perfect voor de warme zomerdagen. Met ijsblokjes erin.
Deze aardappel-rabarber ovenschaal is een verdraaid lekkere schotel/bakplaat met nieuwe aardappels en rabarber, feta en bestrooid met bruine havermout en stukjes amandel.
Een wortelsoufflé voor alle koks. Want deze hoeft niet omhoog te komen. Kan niet mislukken, makkelijk te maken en smaakt uitstekend
Een verrukkelijke Marokkaanse cake met yoghurt en honing en oranjebloesemwater. En dat bestrooid met gemalen kokos. Eenvoudig te maken.
Een grauwpaarse, lekker ietwat bittere radicchio-pesto (roodlof), blanke amandelen en uiteraard Parmezaanse kaas. Hoe lekker wil je het hebben?
Uitstekende winterse ovenschotel van spruitjes, aardappel, padden stoelen en hazelnoten. En wat paprika uit pot. Dat moet kunnen. Toch?
Een ovenschotel met meer dan alleen koolraap. Ook wortelen, pastinaken en aardappelen. Niet veel werk, als je een mandoline gebruikt.
Uitmuntende en simpel te maken salade van plakjes yacon, Japanse sojasaus en sesamolie en -zaad. Wel minstens een dag van tevoren maken,
Simpele, bijna klassieke maar door de yacon ontzettend nieuwe salade. Snel gemaakt en smaakvol. Hoe lekker kan de winter zijn!
Een op het eerste gezicht ietwat bizarre ovenschotel. Een lasagne zonder plakken pasta, maar met plakken prei en gevuld met knolselderij en pompoen. Maar o zo lekker!
Verrukkelijke confituur met frisse sinaasappelsmaak. Maar de toevoeging van yacon houdt het suikergehalte laag. Dubbel gezond.
Pasta anders. Een dikke saus van smaakvolle flespompoen (butternut squash klinkt lekkerder) met kaas en peterselie. Eenvoudig te maken, maar het kost wel ruim een uur.