Courgettetorens met tomaat en mozzarella
Te grote courgettes? Maak er courgettetorens van, met dikke tomatensaus en mozzarella ertussen. Een twintig minuten in de oven en smullen maar.
Te grote courgettes? Maak er courgettetorens van, met dikke tomatensaus en mozzarella ertussen. Een twintig minuten in de oven en smullen maar.
Een uitmuntende Napolitaanse saus met verse tomaten, basilicum, peterselie en knoflook. Na drie kwartier inkoken niet te versmaden.
Pesto van zuring met pistachenoten, knoflook en wat peterselie. En wat meer. Smaakt uitstekend, gaat goed samen met bijvoorbeeld vette gerechten.
Een betrekkelijk eenvoudig en zeer smakelijk vegetarisch gerecht met in reepjes gesneden courgette, brokken tomaat, kappertjes en oregano.
Geen saag paneer, maar palak tempé. Snijbiet of spinazie op zijn Indiaas met blokjes gebakken tempé. En dat blijkt verrekte lekker te zijn!
Betrekkelijk snel te maken pastagerecht met geraspte courgette en venkel. Wat venkelzaadjes en geroosterde amandelsnippers erbij maken het een smakelijk geheel.
Heerlijk venkelgerecht met penne of welke pasta dan ook. Venkel in ringen met sjalotten (of ui) bakken/smoren en mengen met pasta, pijnboompitten en dragon.
Een zeer smakelijke salade met koolrabi met krokant gebakken sjalotringetjes, verse koriander en pinda’s (of pijnboompitten. Zou afkomstig zijn uit Thailand en Vietnam.
Makkelijk te maken en uitstekend smakende klassieke rabarbertaart met roerdeeg.
Hortapita zegt het al: horta is van groen(ten) en pita is van brood. Een verrukkelijke groententaart in Griekse stijl met wilde groenten, zoals zevenblad, paardenbloem, weegbree, brandneteltoppen, misschien brave hendrik, wat look-zonder-look. Noem maar op.
Uitstekend gerecht van pasta met asperges en wat rucola. Met een gepocheerd eitje er bovenop. Wat wil een mens nog meer in dit voorjaar?