Salade van orzo, linzen en courgette
Deze salade van orzo met linzen, courgette en noten is bijzonder en ook zeer smakelijke. De rauwe dunne schijfjes courgette geven het een heerlijke beet. Lekker voor een zomerse avond.
Walnoten zijn zeer smakelijke noten. Ze zijn gezond en kunnen voor veel gerechten op diverse manieren worden gebruikt.
Deze salade van orzo met linzen, courgette en noten is bijzonder en ook zeer smakelijke. De rauwe dunne schijfjes courgette geven het een heerlijke beet. Lekker voor een zomerse avond.
Verrukkelijke, compacte dadeltaart met walnoten op een bodem van amandelmeel. Deze versie is glutenvrij en lactosevrij, omdat we ghee gebruiken.
Een zeer smakelijkebakplaat met repen koolraap, walnoten, stukken appel en ui en hoppa, kaas erover.
Een fantastisch recept voor een frisse, smaakvolle zoete worst die er, doorgesneden, als een salami uitziet. Erin zit wat in de naam staat: walnoten, dadels en vijgen. Lekker bij de borrel of een goed glas (zoete) wijn.
Walnotensoep, oftewel ‘minestra di noci’ is een klassieke Italiaanse soep. Fijngewreven, ontvelde walnoten met wat melk en room in (groenten)bouillon bereid.
Ingelegde walnoten zijn een typisch Engelse lekkernij, die van de 18e eeuw dateert. Het inleggen doet erg aan dat van augurken denken. De smaak ook. Maar het gebruik is daarentegen iets anders.
De Tuinen van MergenMetz werkt mee in het project Gelderse Korte Notenketen. Dat past namelijk uitstekend in de ommezwaai die … Lees meer
Een smakelijke dikke saus gebaseerd op de salsa verde uit de Italiaanse keuken. Een verrukkelijk bijgerecht in combinatie met salades, gegrilde groenten, BBQ-gerechten, door pasta, op crostini (geroosterd brood).
Een plantaardige mayonaise gebaseerd op aquafaba (kookvocht van bonen of erwten) en walnootolie. Simpel te maken en ontzettend lekker.
Een witte plantaardige drank van walnoten, die geen walnootmelk mag heten. Je kunt het voor allerlei toepassingen gebruiken waarvoor je anders koemelk zou pakken.
Bijzonder smakelijk gerecht met om het even welke spinazie, de walnoten en funghi poricini (klinkt veel lekkerder) en een saus met drie kazen.
Dit is zzzzmikkellen en zzzmullen. Het bittertje van de roodlof, het perenzoet en de krak van de walnoten.