Alle recepten zijn voor vier (4) personen, tenzij anders vermeld.
Ingrediënten
Er is een aantal ingrediënten dat niet telkens uitentreuren wordt benoemd. Dus als er niet iets expliciet staat vermeld, bedoelen we met:
boter | ongezouten roomboter, bij voorkeur rauwmelkse |
. | |
knoflook | verse knoflook een kwartier voor verwerking persen (dat is beter dan hakken) – een kwartier is nodig om de gezondheidswaarde te laten stijgen. Hakken en meteen in een hete pan is veel minder gezond. Dat staat in dit boek. |
. | |
mozzarella | echte buffelmozzarella (mozzarella di bufala) |
olijfolie | extra vergine olijfolie; in twee varianten: de heerlijke grassige voor salades en de simpele om te gebruiken bij het koken |
. | |
erg heet wokken of bakken | hiervoor gebruiken we arachideolie (pindaolie). Olijfolie is minder geschikt voor grote hitte. |
. | |
peper | versgemalen zwarte peperkorrels |
. | |
peterselie | blad- of zgn. platte peterselie |
. | |
rijst | basmati-rijst |
risotto-rijst | arborio-rijst |
. | |
suiker | ongeraffineerde rietsuiker (andere namen: oersuiker of panela) |
. | |
tomaten | roma tomaten, wat men in Nederland soms abusievelijk pomodori noemt, hetgeen in het Italiaans goudappels betekent, wat het woord voor tomaten is.Wij gebruiken òf verse tomaten uit onze eigen oogst òf hele tomaten uit blik. Want, volgens dit boek, hebben tomaten de meeste gezondheidswaarde als ze rijp worden geplukt. Dat is uit eigen oogst, of bij die in blik. |
. | |
zout | zeezout, al dan niet uit de molen |